Swatch, akıllı saatler için işletim sistemi geliştiriyor

Swatch, akıllı saatler için işletim sistemi geliştiriyor

Dünyanın en büyük saat markalarından İsviçreli Swatch, akıllı saatlerde kullanılacak bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını açıkladı. Aralarında Omega, Longines ve Tissot gibi pek çok önemli markanın da bulunduğu 18 saat firmasının da sahibi olan Swatch Group'un çatısı altındaki aynı isimli Swatch, işletim sistemini 2018 yılının sonunda kullanıma sunmayı planlıyor.

Geliştirilecek olan işletim sisteminin sadece kendi akıllı saatleriyle sınırlı kalmamasını isteyen Swatch, işletim sisteminin diğer üreticiler tarafından lisanslanabileceğini de söylüyor. Özellikle pil ömrü konusunda farklılık yaratmak isteyen Swatch, akıllı saatlerin donanımları üzerinde de çalışıyor.

Bu hamlesiyle Google'ın Android Wear, Apple'ın watchOS ve Samsung'un Tizen'ine rakip olacak olan Swatch'ın CEO'su Nick Hayek, Bloomberg'e yaptığı açıklamalarda akıllı saatlerin iOS ve Android'den bağımsız işletim sistemlerine sahip olmaları gerektiğini belirtti.

Bu konudaki en büyük problem ise şüphesiz uygulama desteği. Android Wear ve watchOS uygulama desteği açısından akıllı saat pazarının en güçlü alternatifleri. Fakat bu gücün Android ve iOS sayesinde elde edildiğini unutmamak gerekir. Akıllı saat yarışının ilk oyuncularından olan Samsung dahi uygulama desteği açısından sıkıntılar yaşayabiliyor.

Henüz ismi belli olmayan Swatch'ın akıllı saat işletim sistemi, ilk olarak 2018 yılı sonunda Tissot markasının akıllı saatinde kullanılacak. Saat pazarının önde gelen firmalarından Montblanc'in, ilk akıllı saati olan Summit modelini dün tanıttığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.