150 bin KOBİ'ye ulaşan Paraşüt, Akbank ile olan entegrasyonunu duyurdu

150 bin KOBİ'ye ulaşan Paraşüt, Akbank ile olan entegrasyonunu duyurdu

Türkiye'de son dönemin öne çıkan girişimlerinden biri olan Paraşüt, SaaS modeliyle KOBİ'ler için bir Fintech çözümü olarak konumlanıyor. Aldığımız son bilgilere göre 145 bin kayıt ve 5 bin 'paid customer' yani düzenli ödeme yapan müşteriye ulaşan girişim, geçtiğimiz günlerde de Akbank ile işbirliğini duyurdu.

Bildiğiniz gibi KOBİ'ler için bulut tabanlı bir ön muhasebe programı olan Paraşüt, temel olarak işletmelerin finansal operasyonlarına daha az vakit ayırması değer yargısına sahip.

Akbank ile Paraşüt arasında gerçekleşen entegrasyon sonrasındaysa Akbank müşterisi olan Paraşüt kullanıcıları, ödemelerini Paraşüt'ten yapabilecek, hesap hareketlerini otomatik olarak muhasebeselleştirebilecek, tek tıkla müşterilerine e-fatura gönderebilecek.

Entegrasyon sonrasında Paraşüt üyeliği de 3 ay boyunca ücretsiz

Şimdilik sadece şahıs şirketi sahibi olanların yararlanabileceği bu entegrasyon kısa süre içinde diğer şirket türleri için de aktif hale gelecekmiş. Bu arada Paraşüt kullanıcılarının aynı Facebook ile üçüncü parti uygulamalara bağlanır gibi Akbank hesaplarını Paraşüt'e bağladığını da eklemiş olalım.

Bu arada entegrasyonla ilgili konuştuğumuz Paraşüt Kurucu Ortak ve CEO'su Sean Yu, bankaların ellerinde bulundurduğu devasal müşteri tabanı, yasal yetkiler ve güvenlik gibi kozlara girişimlerin inovasyon yeteneği ve hızı eklenince ortaya son kullanıcı için de çok yararlı olan bu gibi 'oyunun kurallarını değiştiren' sonuçlar çıktığını söylüyor.

Sean Yu'nun konuyla ilgili sözleri de şu şekilde: "Akbank ile olan entegrasyonumuz, KOBİ'ler için kusursuz bir ön muhasebe programı olma yolunda hedefimize bizi bir adım daha yaklaştırdı. Bir yandan da fintech-SaaS girişimi ile bankanın birlikte çalışmasının bir sonucu olarak KOBİ dünyasına inovasyonu getirmiş olduk."

Diğer yandan işbirliği sonrasında kobilerdijitale.com şeklinde websitesi açan Akbank, Paraşüt entegrasyonunu hayata geçiren müşterilerinden 3 ay sürece EFT ve havale işlemleri için ücret almayacakmış. Akbank tarafından KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ise şunları söylüyor: "Küçük işletmelere yönelik ön muhasebe programı olan Paraşüt ile kurduğumuz bu stratejik işbirliğinin ülkemizde Fintech Ekosistemi kurulmasında önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz."

Paraşüt'ün Akbank'la gitmiş olduğu bu işbirliği umarız hem tüm girişimlere hem de büyük markalara güzel bir örnek olur. Paraşüt'le ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.