Montblanc, Summit modeliyle akıllı saat yarışına girdi

Montblanc, Summit modeliyle akıllı saat yarışına girdi

Almanya merkezli lüks saat firması Montblanc, dün Londra'da gerçekleştirdiği bir etkinlikle tanıttığı Summit modeliyle birlikte akıllı saat pazarına giriş yapmış oldu. TAG Heuer'dan sonra akıllı saat yarışına giren en önemli saat markası olan Montblanc, Summit modelini 890 dolar fiyat etiketiyle satışa sunacak.

Şubat ayında tanıtılan Android Wear 2.0 işletim sistemini kullanacak olan Montblanc Summit, 1.39 inç büyüklüğünde ve 400 x 400 piksel çözünürlüğünde AMOLED bir ekranla geliyor. 12.5 mm kalınlığında olan Summit, sahip olduğu IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı da dayanıklı.

Qualcomm'un akıllı saatler için geliştirdiği Snapdragon Wear 2100 işlemcisinden gücünü alan Montblanc Summit, 512 MB RAM ve 4 GB dahili depolama desteği sunuyor. Bluetooth 4.1 ve Wi-Fi bağlantılarına da sahip olan Summit, LTE, NFC ve GPS desteği sunmuyor.

300 mAh büyüklüğünde bir bataryayla karşımıza çıkan Montblanc Summit, bir günü tamamlayacak bir pil ömrü vadediyor. Montblanc Summit modelinin Avrupa, Kanada, Meksika, Güney Afrika, Tayvan, Hindistan, Güney Kore, Japonya, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai pazarları için satışa sunulacağını da iletelim.

Günümüz akıllı saatlerinin ortalama fiyatları düşünüldüğünde oldukça pahalı sayılabilecek bir alternatif olan Montblanc Summit, Tag Heuer'ın 1600 dolarlık Connected Modular 45 modeli düşünüldüğünde ise uygun fiyatlı bir alternatife dönüşebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.