Daimler, 2017 sonlarında teslim etmek üzere tamamen elektrikli kamyon üretimine başlıyor

Daimler, 2017 sonlarında teslim etmek üzere tamamen elektrikli kamyon üretimine başlıyor

2016 yılında yapılan denemelerde başarılı sonuçlar elde eden Mercedes-Benz'in ana şirketi Daimler, Avrupa pazarına yönelik tamen elektrikli ticari kamyonlar üretmeye hazırlanıyor.

Bu kamyonlar 12 ay boyunca denemeleri için Avrupa'da az sayıda test müşterisine teslim edilecek. Çalışmalara başlayan Daimler, 2017 yılı sonlarına doğru teslimatlara başlamayı planlıyor.

Elektrikli kamyon üretme kararı 2016 yılında Uluslararası Otomobil Fuarında (IAA) konsept ticari araç olarak "Mercedes-Benz Urban e-Truck" konsept aracına gelen olumlu yorumlara dayanıyor. Hem tasarım hem de fonksiyonlarıyla bir çok kişinin beğenisini kazanmışlardı.

Konsept Urban e-Truck orta seviye hizmet tırı olarak konumlandırılıyor olsa da Daimler'in basın bültenine göre yapılan çalışmalar ile ağır hizmet için tam elektrikli tır üretimi yapılacak. Yeni tır modeli, içerisinde bulunan 212 kilovat/saatlik bir pil ile 124 kilometrelik bir menzile sahip olacak.

Mercedes-Benz markası adı altında test yapacak taşıyıcılara teslim edilecek bu tırlar, 1 yıllık test sürecinde firmanın yol-testleri departmanından destek alacaklar. Kısa mesafeli taşımacılık işlemleri için ilk aşamada kullanılacak olan bu ürünler, test süreci sonunda uzun mesafeli yollarla ilgili çalışmaları da şekillendirecektir. En önemli konu olan uzun yollarda bataryanın şarj edilebilmesi konusu, testlerle şekillenecek gibi görünüyor.

Mercedes-Benz Trucks'ın başkanı Stefan Buchner, şu anda yemek ve lojistik sektöründen 20 potansiyel müşteri ile görüştüklerini ve ilk teslimatın Almanya'ya yapılıp sonrasında diğer Avrupa şehirlerine açılacağını belirtiyor.

Yakın zamanda Amerika'ya elektrikli kamyonları satışa sunma gibi bir planı olmayan Daimler, daha farklı bir elektrikli otomobili Kuzey Amerika'da satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Şehirler ve ülkeler arası yolların en önemli misafirleri ağır yük taşıyıcıları olduğu için bu alanda yapılacak olan geliştirmeler, yollardaki şarj istasyonlarının çoğalmasını ve son kullanıcıların elektrikli otomobile yönelmesini de sağlayabilir. Bu açıdan da önemli bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.