Volvo'nun ilk elektrikli otomobili 2019 yılında karşımıza çıkacak

Volvo'nun ilk elektrikli otomobili 2019 yılında karşımıza çıkacak

Volvo, geç de olsa elektrikli otomobil yarışına katılıyor. İsveç merkezli ünlü otomobil üreticisi, tamamen elektrikli ilk otomobilini 2019 yılında karşımıza çıkaracağını duyurdu.

Cenevre Otomobil Fuarında gazetecilerle sohbet eden Volvo CEO'su Lex Kerssemakers, elektrikli otomobilleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Elektrikli otomobilin 35 ile 40 bin dolar arasında bir fiyat etiketiyle karşımıza çıkacağını açıklayan Lex Kerssemakers, otomobilin en az 400 km menzile sahip olacağını da belirtti.

Uygun fiyatlı elektrikli otomobiller olan Tesla Model 3 ve Chevy Bolt'a benzer bir fiyat aralığına konumlandırılacak olan Volvo'nun elektrikli otomobili, her iki modelden de daha uzun bir menzile sahip olacak.

Otomobil hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçınan Kerssemakers, menzil konusunun elektrikli otomobiller için çok önemli olduğunu dile getirdi. Son olarak XC90 ve V60 modelleri gibi hibrit otomobiller de üreten Volvo'nun Uber'le birlikle sürücüsüz otomobil testleri yaptığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.