Google'ın akıllı tahtası Jamboard yaklaşık 19 bin TL fiyatla satılacak

Google'ın akıllı tahtası Jamboard yaklaşık 19 bin TL fiyatla satılacak

Google, elektronik beyaz tahtası Jamboard'u Ekim 2016'da tanıtmış ve şirket toplantılarına farklı bir açıdan daha dokunacağını göstermişti. O tarihte fiyat konusunda net bir bilgi vermeyen Google, yaptığı yeni açıklamaya göre Jamboard'u 4,999 dolara yani yaklaşık 19 bin TL'ye satacak.

Kısaca hatırlatacak olursam Jamboard, 60 inçlik yüksek çözünürlüklü ekrana sahip bir akıllı tahta. Google Drive’dan dosya çekip, Android ve iOS tabanlı telefon ve tabletlere bağlanabiliyor. Diğer Jamboard’larla da bağlantı kurabiliyor, el yazısıyla veya özel kalemiyle Jamboard’a metin girişi yapılabiliyor. Video oynatıcısı yok ama görüntülü konferans için kullanılabiliyor.

Yıllık 600 dolar hizmet bedeli

Jamboard'un Microsoft’un büyük ekranlı dokunmatik beyaz tahtası Surface Hub‘ı hatırlattığı malum ama Surface Hub'ın fiyatı 8,999 dolar gibi Jamboard'dan hatırı sayılır derecede yüksek. Google, ilk açıklamasında Jamboard'un 6 bin doların altında bir fiyatla pazara çıkacağını söylemişti ve sözünde durmuş oldu ama Jamboard sahiplerinin yıllık 600 dolarlık ek bir maliyetle karşılacağını da hatırlatalım. Keza Cisco'nun akıllı tahtası Sparkboard'un fiyatı da 4,999 dolar ve aylık 199 dolar gibi bir yazılım/altyapı masrafı söz konusu.

Google, Mayıs ayında satışa sunmayı planladığı Jamboard'ların kurulumunu ücretsiz yapacak ve iki dijital kalem ile özel bir silgiyi de sahiplerine teslim edecek. Jamboard'ın ne kadar satılacağına dair bir öngörü ise paylaşılmış değil.

Aşağıda Jamboard'un tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.