Fransız posta kurumu La Poste, hızlı teslimat girişimi Stuart'ı satın aldı

Fransız posta kurumu La Poste, hızlı teslimat girişimi Stuart'ı satın aldı

İnsansız hava araçlarıyla posta teslimatı yapmak gibi yeni nesil işlerle ilgilenen Fransız posta teşkilatı La Poste'un iştiraklerinden biri olan GeoPost, şehir içi paket teslimat hizmetleri sunan Stuartsatın aldı.

Kısaca bahsetmek gerekirse Stuart, Amazon Prime Now gibi sipariş/ürün teslimatının son bölümünü (last mile) üstlenen bir girişim. Bisiklet, motosiklet veya kamyonet ile farklı boyuttaki paketleri sipariş sahiplerine ulaştırabiliyor ve elbette hızlı olmakla övünüyor. GeoPost ise paket teslimatında Avrupa çapında hizmet veren bir La Poste iştiraki.

Stauart, Fransa dışında Birleşik Krallık ve İspanya'da da hizmet veriyor ve her gün 500'den fazla müşteriye binlerce teslimat yapıyor. Çalışan sayısı 100'ü geçen Stuart'ın hizmet verdiği şirketler arasında bizim de tanıdığımız Carrefour, Burger King, Pizza Hut gibi dünyaca ünlü markalar bulunuyor.

Anlaşmanın mali detayları paylaşılmıyor ancak Avrupa için oldukça önemli bir satın alma olduğunu söylemek mümkün. Keza GeoPost'un CEO'su Paul-Marie Chavanne bu satın almanın şehiriçi taşımacılığın geleceğine dönük olduğunu söylüyor. Daha önce Stuart'a yapılan yatırımları takip eden mantıklı ve stratejik bir adım olduğunu da ekliyor. (GeoPost, Stuart'ın 2015 sonunda aldığı 22 milyon euro tutarındaki yatırıma liderlik etmiş ve yüzde 22 hisse sahibi olmuştu.)

Paylaşılan bilgilere göre Stuart ayrı bir girişim olarak yoluna devam edecek ve CEO koltuğuna COO pozisyonundaki Damien Bon geçecek. Nihayetinde La Poste'un Avrupa'daki paket teslimatı alanındaki gücü de ciddi şekilde artmış olacak.

Türkiye'de PTT teşkilatından böyle bir adım göremiyoruz ama Hepsiburada'nın HepsiExpress adında bir hızlı teslimat girişimini hayata geçirmek istediğini paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.