iPhone X kavisli ekranla gelebilir

iPhone’nun 10. yılı olması nedeniyle 7S ve 7S Plus modelleri haricinde iPhone 8/X adında özel bir model çıkartacak olan Apple, bu modelde kavisli ekran tercih edebilir. Bugün The Wall Street Journal’ın (WSJ) isimsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre 10'uncu yıla özel olarak üretilecek iPhone modelinde kavisli OLED ekran kullanılma ihtimali var.

Uzun zamandır 2017 yılında çıkacak olan iPhone modellerinin OLED ekran kullanacağı hatta Apple’ın Samsung’a yüklü bir OLED ekran siparişi verdiği konuşuluyordu. İsimsiz kaynağın paylaştığı bilgiler arasında iPhone 8/X modelinde kullanılacak olan OLED ekranları Samsung tarafından üretileceği ve 7S/7S Plus modellerinde LCD ekran kullanımına devam edilebileceği de yer alıyor.

Kısacası OLED ekranlar sadece 1000 doların üzerinde fiyat etiketine sahip olması beklenen iPhone 8/X modelinde kullanılacak. İsimsiz kaynak tarafından paylaşılan başka bir bilgi ise Apple’ın iPhone 8 modelinde ev butonundan vazgeçebileceği yönünde.

Yeni bir güvenlik opsiyonu olarak 3D yüz tanıma teknolojisini kullanması beklenen Apple, geçtiğimiz hafta İsrail merkezli yüz tanıma hizmeti sunan RealFace şirketini satın almıştı. Son olarak yeni gelecek iPhone modellerinin kablosuz şarj teknolojisini destekleyebileceği de konuşulanlar arasında. Tabii ki henüz ne Samsung, ne de Apple tarafından konuyla ilgili herhangi resmi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.