Hootsuite sosyal reklam girişimi AdEspresso'yu satın aldı

Hootsuite sosyal reklam girişimi AdEspresso'yu satın aldı

Sosyal medya pazarlama yönetimi aracı Hootsuite, sosyal reklam aracı AdEspresso'yu satın aldığını açıkladı. 2008 yılında Kanada'da kurulan, binlerce çalışanı ve milyonlarca üyesi bulunan Hootsuite, sosyal reklamcılıkta müşteri bazını genişletmek istiyor.

Facebook ve Instagram platformları için kullanılabilen AdEspresso sayesinde kullanıcılar platform üzerinden reklamlarını oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra A-B testleri gerçekleştirerek işi yapay zekaya bırakıyor ve hem en etkili hem de en verimli şekilde sosyal reklamlarını yönetme şansı buluyor.

2013 yılında İtalya'da kurulan AdEspresso, şu anda San Francisco merkezli bir gişim ve bugüne kadar aralarında 500 Startups ve VTF (Vegas Tech Fund) gibi yatırımcıların da bulunduğu turlarda 3 milyon dolardan fazla yatırım almayı başarmış. Şu anda hizmet verdiği 5 bin kullanıcısı bulunan AdEspresso bundan böyle faaliyetlerine Hootsuite kanatları altında devam edecek.

Hootsuite CEO'su Ryan Holmes, satın alma bedeliyle ilgili bir açıklamada bulunmazken, bugün Hootsuite'in değerlemesinin 1 milyar doları aştığını, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreği itibariyle nakit akışı pozitife geçen şirketin, AdEspresso satın almasını kendi öz kaynaklarıyla ve nakit olarak yaptığını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.