En çok yatırım alan Facebook Messenger chatbot'ları

En çok yatırım alan Facebook Messenger chatbot'ları

Facebook Messenger üzerinde aktif on binlerce chatbot'un sayısını çok geçmeden yüz binlerle ifade etmeye başlayacağız. Türkiye'de henüz ilk örneklerini görsek de, bu alanda var olan ve yeni olan girişimciler hızla yeni pratikler geliştirmeye devam ediyorlar.

Kullanıcılar açısından Facebook Messenger üzerinden yeni chatbot keşfetmek, uygulama mağazalarında yeni uygulama keşfetmekten daha zor. Chatbot sayısı arttıkça Messenger'ın tasarımını yeni chatbot keşfi için  elverişli hale getirmesi kuvvetle muhtemel. O vakte kadar işinize yarayabilecek bir liste için referans noktasını girişimlerin yatırım alma durumları olarak belirledik. Facebook Messenger üzerinden çalışan chatbot'lar arasında en fazla yatırım alan girişimler şu şekilde sıralanıyor:

Operator

Chatbot'ların mobilde satış potansiyelini en iyi kullanan chatbot'lardan biri olarak görülen Operator bugüne kadar 25 milyon dolar yatırım aldı. Bildiğimiz en küresel chatbot girişimlerinden biri olan Operator, ABD'de Messenger chatbot'unun yanında iOS ve Android uygulamalarıyla da hizmet veriyor. Operator, müşterilerin chatbot'lar aracılığıyla sohbet ederek alışveriş yapmalarını sağlıyor.

Sensay

Facebook Messenger ile birlikte Telegram, Kik ve Slack'te de oldukça popüler bir chatbot olan Sensay, sanal bir komünite yöneticisi. İlgilendiğiniz konulara göre, diğer kişilerle anonim bir şekilde sohbet etmenizi sağlıyor. Bu sayede farklı topluluklar içinde bilgi aktarımı sağlanması amaçlanıyor. Sensay, bugüne kadar yalnızca 4.5 milyon dolar tutarında tohum yatırım adı.

Findo

Dosyalarınız, e-postalarınız ya da yerini hatırlayamadığınız bazı bilgileri bulmanız yardımcı olan yapay zeka girişimi, bugüne kadar 7 milyon dolar yatırım aldı. Findo'nun Facebook Messenger chatbot'u kullanıcıların zamana duyarlı alarmlar oluşturup, bildirim almalarını sağlayabiliyor.

AdmitHub

Edtech girişimi AdmitHub'ın aynı adlı chatbot'u, üniversite adaylarını hedefliyor. Adaylarla birlikte üniversite listeleri hazırlayan AdmitHub, üniversitelerle anlaşarak öğrencileri doğrudan üniversitelerle iletişime sokabiliyor, öğrencileri uygun danışmanlarla eşleştirebiliyor. AdmitHub bu servisi için yaklaşık bir ay önce 2 milyon 950 bin dolar tohum yatırımı aldı.

Poncho

Hava durumu güncellemelerini sabah ve akşam belirttiğiniz saatlerde size iletiyor. Maskotu ve muhabbeti sayesinde popüler bir chatbot olan Poncho 2 milyon dolar tohum yatırım aldı bugüne kadar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.