Seedcamp, TransferWise'daki hisselerinin bir kısmını sattı

Seedcamp, TransferWise'daki hisselerinin bir kısmını sattı

Avrupa’nın bilinen ve önemli girişim hızlandırma programlarından Seedcamp, Londra merkezli milyar dolarlık finansal teknoloji girişimi TransferWise'daki hisselerinin bir bölümünü sattı.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Avrupa’nın bilinen ve önemli girişim hızlandırma programlarından Seedcamp, TransferWise'ın hem erken yatırımcıların biri hem de TransferWise'ın 1.1 milyar değerlemeli son yatırımına da katılmıştı. Dolayısıyla bu anlaşma hem Seedcamp hem de TransferWise için oldukça farklı bir öneme sahip.

TechCrunch'ın edindiği bilgilere göre bu hisse satışı Seedcamp'ın 5 milyon euro değerlindeki ikinci fonunun yüzde 80'ini yatırımcılara geri kazandırmış. Seedcamp, TransferWise'daki hisselerinin çoğunu korumayı seçmiş. Seedcamp kurucu ortağı Reshma Sohoni de bunu doğruluyor ve hisselerinin küçük bir payını sattıklarını, TransferWise'daki hisselerinin çoğunu tuttuklarını söylüyor. "TransferWise'ın kurucularını seviyoruz. Daha yeni başladılar. Bu şirket hemen hemen 6 yaşında ve bir unikorn." diye ekliyor.

TransferWise'da işlerin nasıl gittiğini tam olarak bilemiyoruz ancak Sky News'ın geçen hafta paylaştığı habere göre girişimin yatırımcılarından biri olan Andreessen Horowitz biraz daha hisse satın alarak TransferWise'daki payını yükseltmişti. Söz konusu hisselerin adı belirtilmeyen melek yatırımcılardan yapıldığı bilgisi de paylaşılmıştı.

Reshma Sohoni, milyar dolarlık bir girişimden çıkış yapmanın "girişimin satılması, halka arz ve ikincil çıkış" gibi üç yolu olduğunu ve kendilerinin ikincil hisse satışını tercih ettiklerini söylüyor. Dolayısıyla çıkış yaptıklarına dair bir izlenim de uyandırıyor. TransferWise'ın gelecek adımlarının Seedcamp'i pişman edip etmeyeceğini ise elbette zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.