Nintendo, yılın son çeyreğinde 569 milyon dolar kâr elde etti

Nintendo, yılın son çeyreğinde 569 milyon dolar kâr elde etti

2016'nın son mali çeyrek raporlarını paylaşan Nintendo, Ekim - Aralık aylarını kapsayan periyotta 569 milyon dolar kâr ve 1.5 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Tabii ki Nintendo'nun 2016 yılına damgasını vuran Pokémon Go oyunu sayesinde ciddi bir gelir elde ettiğini tahmin etmek zor değil.

Burada sürpriz olan kısım ise Pokémon markasının diğer oyunlarının da ciddi satış rakamları yakalayarak bu gelirlerin elde edilmesine büyük katkı sağlamış olmaları. Nintendo 3DS için satışa sunulan Pokémon Sun and Pokémon Moon oyunu toplamda 14.69 kopya satarak başarıda rol oynamış.

Kıyas için hatırlatmak gerekirse, Nintendo'nun geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki karı 256 milyon dolar olmuş. Pokémon'a ek olarak yılın son dönemlerinde karşımıza çıkan Super Mario Run ve Switch oyun konsolu sayesinde adından oldukça söz ettiren Nintendo, 2016 yılında toplamda 792 milyon dolar kâr elde etmiş.

Son olarak iOS için mevcut durumda olan ve kısa zaman içerisinde indirilme rekorları kıran Super Mario Run oyununun Mart ayı içerisinde Android platformuna geleceğini de hatırlatalım. Hem yeni mobil oyunları hem de 3 Mart tarihinde satışa çıkacak olan Switch konsolu sayesinde 2017'ye hızlı bir giriş yapmak isteyen Nintendo, çizgisini korumayı başarırsa 2017 yılında da kâr oranlarını arttırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.