Gurme: Profesyonel ve amatör gurmeler için lezzet keşif uygulaması

Gurme: Profesyonel ve amatör gurmeler için lezzet keşif uygulaması

Yeni mekanlar keşfetmek için çeşitli seçenekler olduğu malum. iOS uygulaması Gurme ise mekan değerlendirmesinin ötesine geçerek gurmelere ve gurme adaylarını kendi safına çekmek istiyor.

Gurme için bir 'lezzet keşif uygulaması' dersem sanırım yanılmam. Zira adından anlaşılacağı üzere uygulamanın hedef tahtasında yiyecek ve içecek konusuna ilgili, sürekli yeni yemek deneyimleri arayan, araştırmayı seven kişiler duruyor. Klasik kullanıcı yorumları yerine gurmelerden, şeflerden veya gurme bloglarından içerikler paylaşılıyor.

Tolga Dikici tarafından 6 aylık bir çalışmayla geliştirilen Gurme, yeme-içme tutkunlarının referans olarak gördüğü bir uygulama/platform olmak istiyor. Şu anda 550'den fazla mekanın yer aldığı uygulamada 12 farklı kaynaktan derlenmiş 800'den fazla inceleme bulunuyor.

Bir aylık sürede 2000'den fazla üyeye ulaşan Gurme, Vedat Milor, Mehmet Yaşin gibi gurme isimlerin, Ömür Akkor gibi şeflerin ve Harbiyiyorum gibi blogların tadım yaptıkları restoranları indekslemeye devam ediyor. Aynı zamanda mekanların adres ve fiyat bilgilerine, Instagram'da paylaşılan fotoğraflarına ve Ekşi Sözlük'te yapılan yorumlarına da erişim sunuyor.

Kullanıcılar Gurme'ye üye olarak favori mekanlarını kaydedip, gidilecek yerler listesini oluşturabiliyor. mekanlar, lezzet, ambiyans ve fiyat/kalite kriterlerinde puanlanabiliyor. Gurme, gezmeyi seven lezzet düşkünleri için çeşitli rotalar da sunuyor. Örneğin İzmir'den Bodrum'a giderken uğranabilecek lezzet merkezleri görülebiliyor.

Uygulamanın geliştiricisi Tolga Dikici, şu anda İngilizce dil desteğini eklemeye çalıştığını ve yabancı kaynakları da indeksleyip yurt dışı restoranları uygulamaya ekleyeceğini belirtiyor.

Mekan arama dikeyinin dönüşümü

Yelp, Foursquare ve Zomato gibi girişimlerin mekan arama konusunda küresel başarıya ulaştıklarını oldukça net. Ancak Gurme'nin uyguladığı 'lezzet odaklı' strateji değişim arayan kullanıcıları kendine çekmekte başarılı olabilir. Keza bu modelin dünyada bir ilk olmadığını da söylemek gerek, New York merkezli Tasting Table da bu dikeye örnek olarak verilebilir.

Eğer damak tadınıza düşkünseniz veya mekan ararken daha profesyonel yorumlar arıyorsanız Gurme'yi App Store'dan indirebilirsiniz. Android kullanıcılarınınsa maalesef biraz daha beklemesi gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.