TomTom, sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Autonomos'u satın aldı

TomTom, sürücüsüz araç teknolojileri geliştiren Autonomos'u satın aldı

Dünyaca ünlü haritalama ve navigasyon servisi TomTom, sürücüsüz otomobil dikeyinde güçlenmek için Berlin, Almanya merkezli Autonomos'u satın aldı.

Harita servisini Apple'dan sonra Uber'e de açan TomTom, hiç şüphesiz yaklaşan otomobil devrimini yakından takip ediyor. Autonomos satın alması da tam olarak bu dikeye dönük bir satın alma. Zira TomTom bu sayede sürücüsüz araçların iki nokta arasındaki yolculuklarını daha sorunsuz hale getirebilecek.

Autonomos, 2012 yılında bilgisayar ve yapay zeka mühendisliği alanındaki akademisyenler tarafından kurulan bir girişim ve DARPA'nın yarışmalarına katılmak gibi iddialı çalışmalar da yapmış. Berlinde sürücüsüz araç testleri yapan Autonomos, pekala Almanya dışındaki şirketlere de hizmet sunuyor. Yapılan açıklamalara göre de Autonomos ekibi TomTom'da otonom sürüş uygulamaları için harita odaklı ürünler geliştirmekle ilgilenecek ki yüksek çözünürlüklü haritalar ve RoadDNA konumlandırma sistemi bu ürünler arasında sayılabilir.

Autonomos hiç şüphesiz TomTom'u navigasyon ve trafik tespitine dönük bulut tabanlı işlerde de destekleyecek. Anlaşmanın da imzalanmasından anlaşılacağı üzere iki şirket birbirine tam uyum sağlayacağını düşünüyor ve sürücüsüz otomobil devrimi başladığında güçlü bir konumda olmayı hedefliyor.

Satın almanın bedeli açıklanmış değil ancak son dönemde sürücüsüz otomobil teknolojileri alanındaki yatırımlara bakıldığında TomTom'un Autonomos'u farklı talipliler arasından satın almış olması mümkün olabilir.

Hatırlatmak gerekirse Alman otomotiv şirketleri tarafından satın alınan Nokia'nın haritalama servisi Here, son dönemde Tencent'ten de yatırım almıştı. Audi, Mercedes gibi devlerin otonom araç geliştirme çalışmaları düşünülürse, Here'in de bu yönde evrimleşeceğini söylemek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.