Trendyol 2016'da yüzde 80 büyüdü, 1 milyar TL ciroya ulaştı

Trendyol 2016'da yüzde 80 büyüdü, 1 milyar TL ciroya ulaştı

Trendyol, 2016'da Modagram.com'un kapanışıyla gündemimizdeydi ancak Türkiye'nin popüler online moda mağazası 2016'da da büyümeye devam etti Yılı yüzde 80 büyümeyle kapatarak 1 milyar TL ciroya ulaştığını açıklayan Trendyol, on bin metrekarelik yeni bir operasyon merkezi açma planını da duyurdu.

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol, Türkiye'deki altıncı yılında kadınlara en çok hitap eden moda alışveriş sitelerinden biri olmayı sürdürüyor. 2016'da e-ticarete hakim hale gelen mobilin etkisini hisseden Trendyol, bu yıl mobil uygulamasının 5 milyon kez indirildiğini paylaşıyor. Trendyol'un ziyaretçi trafiğinin yüzde 65'i de mobilden geldi yine 2016'da.

Trendyol'un en hızlı büyüyen kategorileri arasında yılı yüzde 200 büyümeyle kapatan anne çocuk ve yine yılı yüzde 100 büyümeyle kapatan kozmetik kategorisi var.

2016'da bin kişilik bir ekibe ulaşan Trendyol, modayı herkes için erişilebilir hale getirme işlevine bu yıl da, mobil öncelikli olarak devam edecek.

Bugüne kadar yaklaşık 40 milyon dolar yatırım alan Trendyol'un yatırımcıları arasında Tiger Global, Kleiner Perkins gibi yatırım fonları ve Avrupa Kalkınma Bankası bulunuyor. Trendyol 2014'te karlılık seviyesini geçtiğini ve Türkiye'de moda dikeyinde bunu başarabilen tek e-ticaret şirketi olduğunu belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.