Nokia 6: Yeni Androidli Nokia telefonu Çin'de 900 TL'ye satışa çıkıyor

Nokia 6: Yeni Androidli Nokia telefonu Çin'de 900 TL'ye satışa çıkıyor

Efsane telefon markası Nokia'nın marka haklarını satın alan Finlandiyalı HMD Global, Nokia markalı Androidli telefonunu önümüzdeki aylarda Çin'de satışa sunacağını açıkladı.

HMD Global, Nokia markalı akıllı telefon ve tablet üretme hakkını Microsoft'tan 350 milyon dolara satın almış ve Aralık 2016'da nostalji kokan Nokia 150'nin duyurusunu yapmıştı. Şimdiyse son sürüm Androidli ve tam dokunmatik ekrana sahip Nokia 6 adlı yeni telefonunu tanıttı. Nokia 6, ABD'de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı CES'te tanıtıldı ama en azından şimdilik sadece Çin pazarında satışa sunulacak.

Nokia 6'nın teknik özelliklerden bahsedecek olursak; 1920x1080 piksel çözünürlüklü 5,5 inç 2.5D Gorilla Glass ekran, 4GB RAM, Snapdragon 430, 16 MP arka kamera, 8 MP ön kamera ve 64 GB depolama alanı gibi başlıca özellikleri sıralayabiliriz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=45&v=kqi1dCFjPD0

Çin: Dünyanın en büyük ve en rekabetçi akıllı telefon pazarı

Tek parça alüminyum kasadan üretilen Nokia 6'nın tam olarak ne zaman satışa sunulacağı belli değil ancak fiyatı 1699 CNY yani 900 TL civarında bir bedelle satışa sunulacak. HMD Global yetkililerinin paylaştığı rakamlara göre Çin pazarında 552 milyon akıllı telefon kullanıcısı ve bu sayının yıl sonunda 593 milyona ulaşması bekleniyor. Dolayısıyla HMD Global bu büyük pazardan küçük de olsa bir pay kapmak istiyor ve Nokia 6'yı 200 milyon aktif müşterisi olan e-ticaret sitesi JD.com işbirliğiyle satışa sunacağını açıklıyor. Yılın ilk yarısında yeni telefonların geleceğini de ekliyor.

Nokia'nın marka algısı Çin'de nasıldır bilmiyorum ancak Çin'in dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olduğu ortada. Bununla birlikte Çin'in bu konuda oldukça rekabetçi olduğunun da altını çizmek gerek. Zira Huawei ve Xiaomi gibi iddialı ve büyük Çinli üreticilerin yanında çok sayıda küçük çaplı Androidli telefon üreticisinden bahsetmek de mümkün. HMD Global'nin iddiası ise malum; kaliteli bir telefonu uygun fiyatla buluşturduğunu iddia ediyor. Hayallerin gerçeklerle ne kadar uyumlu olacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.