Zomato, aylık 4,5 milyon ziyaretçi trafiğinin yüzde 71'ini mobilden alıyor

Zomato, aylık 4,5 milyon ziyaretçi trafiğinin yüzde 71'ini mobilden alıyor

23 ülkede 1.4 milyondan fazla restoran hakkında detaylı bilgiler sunan Zomato, bildiğiniz gibi Türkiye'ye 2013 yılı sonunda adım atmıştı. Geçen 3 yıllık süreçte Mekanist.com'u almak gibi önemli adımlar atan Hindistan merkezli girişim 2016 yılının nasıl geçtiğini rakamlarla özetledi.

Aylık 4,5 milyondan fazla ziyaretçi

Ülkemizde İstanbul başta olmak üzere toplam 13 noktada hizmet veren Zomato, paylaşılan bilgilere göre aylık 4,5 milyon ziyaretçi sayısını aşmış ki bu geçen yıla oranla yüzde 50 artış anlamına geliyor. Zomato’nun restoran sayfalarında yer alan menüler sadece 2016'da 9,5 milyon kez görüntülenmiş. 2015 yılında sadece İstanbul için 26.700 olan restoran sayfası sunan Zomato, 2016 yılı içerisinde bu sayıyı 29 bine yaklaştırmış.

2016 yılında mobil site optimizasyonunu yapan Zomato, mobilden aldığı toplam trafik oranını yüzde 71’e yükseltmiş. Bu oran hem Zomato'nun mobil optimizasyonunun ne kadar anlamlı olduğunu hem de bu dikeydeki mobil aramaların ne kadar yoğun olduğunu gösterir nitelikte. Zira Zomato gibi mekan servislerine dair aramaların genelde hareket halindeyken yapıldığını söylemek mümkün.

İstanbul başta olmak üzere toplam 13 noktada hizmet veren Zomato, online rezervasyon ve masa yönetimi sistemi Zomato Defter'i Aralık 2015'te hizmete sunmuştu. O günden bugüne kadar Zomato Defter aracılığıyla restoranlar 700 bin kişiyi daha sistemli bir şekilde ağırlamasını sağlamış.

Yaz ayları mekanları etkiledi ama Zomato sohbaharda rekor ciro yaptı

Zomato Ülke Müdürü ve Global Büyümeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oytun Çalapöver, sahip oldukları veri tabanı sayesinde yeme-içme sektörü hakkında da bilgi veriyor. 2016 yazının hem terör olayları ve darbe girişimi hem tatil ve bayramlar nedeniyle mekanlar açısından olumsuz geçtiğini söyleyen Çalapöver, bazı işletmelerin bu zor dönemleri atlatamadığını bazılarının da krizi fırsata çevirerek kış dönemine daha iyi hazırlandıklarını söylüyor.

Diğer yandan Zomato, sonbaharda rekor bir büyüme gerçekleştirmiş ve 3 aylık bir süreçte cirosunu yüzde 89 oranında artırırken harcamalarını da yüzde 65 oranında azaltmış. Oytun Çalapöver tüm veriler ışığında, "Zomato Türkiye operasyonunun 2017 senesinin ilk yarısında tam karlılığa geçmesini hedefliyoruz." diyor ve pek yakında bazı büyük iş ortaklıkları duyuracaklarını da ekliyor.

Hatırlatacak olursak Zomato, Aralık 2015'te Türkiye’de her ay 3 milyon kişiye ulaştığını ve 6 ay içinde operasyonel kârlılığı yakalamak istediğini paylaşmıştı.

Dilerseniz Zomato'nun İstanbul için paylaştığı yeme-içme trendlerine aşağıda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.