Türkiye'de her ay 3 milyon kişiye ulaşan Zomato, 6 ay içinde operasyonel kârlılık hedefliyor

Türkiye'de her ay 3 milyon kişiye ulaşan Zomato, 6 ay içinde operasyonel kârlılık hedefliyor

Türkiye pazarına giriş yaptığı günden bu yana en agresif büyüme gösteren girişimlerden biri hiç şüphesiz Zomato.com oldu. 2015 yılı da Zomato için çok önemli bir yıl oldu ve Hindistan merkezli girişimin kaydettiği büyüme rakamlarını sizler için bir araya getirdik.

Zomato'nun 2015 Türkiye performansı

Yaklaşık iki sene önce, İstanbul ve Ankara ile Türkiye pazarına giriş yapan Zomato, 2015 yılı içinde Mekanist.net'i satın alarak çok önemli bir ilerleme kaydetmişti. Aldığımız rakamlara göre de Zomato, Türkiye'de aylık 3 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşan bir kaynak haline gelmiş.

İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir, Çeşme, Bodrum, Bozcaada, Adana ve Bursa gibi şehir ve turistik merkezlere açılan Zomato, halihazırda 13 bölgede aktif olarak kullanılıyor.

İstanbul Levent'teki ofisinde çalışan sayısını 30'dan 70'e çıkartan girişim, Türkiye’de listelenmiş 45 bin civarinda restoran, cafe ve bar için (yaklaşık 27 bini İstanbul'da) detaylı bilgiler sunuyor. Bu mekanlar hakkında da her gün ortalama 500 civarında kullanıcı yorumu, binin üzerinde fotograf ve restoran puanlaması paylaşılıyor.

Zomato'nun küresel performansı

Dünya genelinde 3 bin kişiye iş veren Zomato'nun 2015 yılı içindeki küresel büyümesi dikkat çekici. Aldığımız bilgileri tek tek sıralayacak olursak;

  • Zomato 23 ülkede 10,000'den fazla şehirde hizmet veriyor.
  • Küresel çapta aylık 20 milyon kişiye ulaşıyor.
  • Toplamda 1 milyondan fazla mekan listeleniyor.
  • Her gün 10,000’e yakın yorum ve 40,000 kadar fotoğraf paylaşılıyor.
  • Zomato, Nisan ve Eylül aylarında aldığı yatırımlarla, 2015 yılını 110 milyon dolarlık bir yatırımla kapattı ve 1 milyarlık değerlemeye ulaştı.
  • Seattle merkezli Urbanspoon'u satın alarak Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya gibi önemli ve büyük pazarlara giriş yaptı.

Yaz aylarında Hindistan’da devreye sokulan internetten sipariş özelliğini Dubai, Filipinler ve Avustralya gibi pazarlarda da açan Zomato, Kasım ayı içerisinde işletmeler için online rezervasyon ve masa yönetimi sistemiyle aynı anda 23 ülkede pazara hızlı bir giriş yaptı.

2016'nın ilk yarısında operasyonel kârlılık hedefi

2015 yılından hareketle Zomato'nun 2016 senesinde de adından söz ettireceğini söylemek mümkün. 2016'da özellikle işletmelerin operasyonel verimliliklerini arttırıcı çözümleri artırmayı hedefleyen Zomato, aralarında Türkiye’nin de olduğu 8 pazarda önümüzdeki 6 ayda operasyonel kârlılığa geçmeyi hedefliyor.

Son olarak Zomato'nun İstanbul verilerinden derlediği infografiği de paylaşalım ve 2016 yılının neler getireceğini beklemeye başlayalım...

Zomato_infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.