450 bin başvuruya ulaşan Stajim.net, 'öğrenciler için LinkedIn' uygulaması haline geldi

450 bin başvuruya ulaşan Stajim.net, 'öğrenciler için LinkedIn' uygulaması haline geldi

2014'te yalnızca staj ilanları için bir websitesi olarak yayına başlayan Stajim.net websitesini baştan sona yeniledi. Gerek öğrenciler gerek şirketler için daha kişisel ve sosyal bir servis sunmaya başlayan Stajim.net, sadece öğrencilerin kullanabildiği bir LinkedIn uygulaması haline geliyor. Buna paralel olarak Stajim.net'in ilk mobil uygulaması da yayınlandı.

Yenilenen Stajim.net'teki en dikkat çekici özellik, öğrenci ve şirketlerin detaylı bir profil oluşturmasına izin vermesi. Öğrencilerin eğitim, kulüp, yabancı dil, sertifika, varsa iş deneyimi gibi tüm kariyer odaklı birikim ve deneyimlerini girebildikleri profillerdeki bilgiler akıllı eşleştirme adı verilen sistem için kullanılıyor. Stajim.net'te yüzde 75'in üzerinde doluluk oranına sahip profiller, otomatikman uygun ilanlarla eşleştiriliyor. Bununla birlikte şirketler için yetenek yönetimi özelliğini ekleyen Stajim.net, üye şirketlerin aradığı kriterleri girerek, doğru adayları listelemesini sağlıyor.

stajim-net

Şirket profil sayfalarıysa LinkedIn'dekine benzer şekilde ilanların yayınlandığı bölüm. Öğrenciler şirket profil sayfalarını takip ederek, buradaki güncellemelerden ve ilanlardan haberdar olabiliyor. Staj ilanlarından öğrenciler ve şirketler için kariyer yönetim uygulamasına evrilen Stajim.net, ön mülakatlar için bir araç da sunuyor. Öğrenciler ön mülakat adı verilen özelliği kullanarak, şirketler tarafından iletilen ön mülakat sorularına 30 saniye ya da 1 dakikalık videolarla cevap verebiliyor. Stajim.net'in bugün yalnızca iOS için yayınlanan mobil uygulaması çoğu mobil olan öğrenci kitlesi arasında, yeni özelliklerin rahatlıkla kullanılmasını sağlayabilir. Öğrenciler için profesyonel ağ olarak kurgulanan yeni Stajim.net'in bir süre sonra mobil kullanımının masaüstünü geçmesi sürpriz olmazdı.

Temmuz 2016'da Şirket Ortağım'dan ilk yatırım desteğini alan Stajim.net, bu dönemde 50 bin üyeye ulaştığını paylaşmıştı. Girişimin açıkladığı güncel verilere göre Stajim.net'in bugün 300 binden fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Platformu üzerinden bugüne kadar 450 bine yakın staj başvurusu yapıldığını söyleyen Stajim.net, 1.250 kişinin de stajlara yerleştirilmesini sağladığını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.