İçerik pazarlaması platformuna evrilen icerikbulutu.com API ve Guru yazar özellikleriyle büyüyecek

İçerik pazarlaması platformuna evrilen icerikbulutu.com API ve Guru yazar özellikleriyle büyüyecek

2014 yılı sonunda kaliteli içerik üreticileriyle markaları buluşturmak için yola çıkan icerikbulutu.com, 2017 yılında başlı başına bir içerik pazarlaması platformuna dönüşmek istiyor.

İçerik Bulutu'nun dijital ajanslara çoklu müşteri yönetimi gibi avantajlar sağlayan Müşteri Merkezi yeniliğini ve T-Soft entegrasyonunu devreye aldığını duyurmuştuk. MM tarafında 50’nin üzerinde ajansla çalışmaya başlayan girişim, 2017’de bu sayıyı iki katına çıkarmayı ve MM’nin özelliklerini de ilerletmeyi hedefliyor.

T-Soft’tan sonra Türkiye’nin en büyük e-ticaret altyapısı sağlayıcılarından İdeasoft ile de anlaştığını öğrendiğim İçerik Bulutu, markaların kendi yazar takımlarını kolayca oluşturabilmesinin de önünü açmış. Yani markalar şu anda kendi seçtiği içerik üreticilerine otomatik atama yapabilirken, hangi içerik üreticileriyle 'çalışmayacağına' da karar verebiliyor.

2015'de çalıştığı marka sayısı 4 kat artmış

Girişimin kurucu ortaklarından Ahmet Durmuşoğlu’ndan aldığım bilgiye göre İçerik Bulut bir gün içinde 2368 içerik talebi alarak kendi rekorunu kırmış. On farklı türde on binlerce içerik üretimine aracılık eden girişim, çalıştığı marka sayısını 2015'e göre 4 kat arttırmış ki bu artışın Türkiye’de kaliteli içeriğin öneminin arttığını gösteren güzel bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. İçerik Bulutu’nda içerik sağlayan üretici sayısı ise 2678’e yükselmiş.

icerik-bulutu

İçerik Bulutu API'si dış dünyanın kapılarını açıyor

Yine son dönemde İçerik Bulutu API’sini devreye alan girişim, bu sayede ürün ve servislerinin farklı platformlara entegre edilmesine imkan tanmaya başlamış. Yani ajanslar veya markalar artık kendi CMS veya CRM yazılımlarının içinde de İçerik Bulutu altyapısından faydalanarak işlerini hızlandırabiliyor. Aldığım bilgilere göre bazı ajans ve markalar 2017'de bu API'yi kullanmaya başlayacak ve muhtemelen farklı uygulamalar ortaya çıkacak.

İçerik Bulutu, 2017'de Guru adıyla açıcağı içerik türüne de sadece konusunda seçilmiş uzman kişileri kabul edecek. Böylece talep eden marka veya ajanslar, içeriklerini bu Guru'lara (mühendis, mimar, diyetisyen vs.) ürettirebilecek.

2016’da İçerik Bulutu’nun bir içerik platformundan içerik pazarlaması platformuna evrildiğini paylaşan Ahmet Durmuşoğlu, 2017’de ürün ve servis açısından SEO, Dağıtım, Planlama, Raporlama gibi çözümler sunmayı hedeflediklerini söylüyor. Ayrıca Android uygulamasını yayınladıklarını ve iPhone uygulamasının da bir kaç hafta içinde yayında olacağını ekliyor.

icerik-bulutu-mobil-uygulama-indir

Hatırlatmak gerekirse, Nisan ayında İçerik Bulutu’nda 2 binden fazla uzman yazar ve 30’dan fazla editör olduğunu paylaşmıştık. Yazarlara ödenen paranın da o tarihte 650 bin TL olduğunu paylaşmıştık. Fakat güncel tutarı öğrenebilmiş değiliz. 2017'de İçerik Bulutu'nun ve içerik pazarlaması dikeyinin Türkiye'de ne kadar tanınacağını hep birlikte izleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.