'Ferrari' kod adlı yeni iPhone modeli kavisli AMOLED ekranla gelebilir

'Ferrari' kod adlı yeni iPhone modeli kavisli AMOLED ekranla gelebilir

Apple'ın tamamen yenilenmiş iPhone modellerini üç yılda bir piyasaya sunup sunmayacağı bir yana iPhone 8 hakkında yeni duyumlar gelmeye devam ediyor. Bu kez şirketin Ferrari kod adlı yeni iPhone modeli için bazı patent dokümanları sızdırıldı.

Çin'in popüler sosyal ağı Sina Weibo'da paylaşılan dokümanlara göre Apple, 2017'de D20, D21 ve D22 kod adıyla 3 yeni iPhone tanıtacak. Bunlardan ikisi D20 ve D21 yani iPhone 7s ve iPhone 7s Plus önceki iPhone'lar gibi LCD ekrana sahip olacak ama D22 adlı olarak adlandırılan modelde yeni bir ekran kullanılacak.

iphone-8

Ferrari kod adıyla anılan yeni modelde AMOLED ekran kullanılacağı belirtiliyor ki Samsung bunu daha önce kendi telefonlarında kullanmıştı. OLED ekranın çerçevesiz ve kavisli olma ihtimali var ve Apple'ın arka kısımda da cam panel kullanacağı, yeni iPhone modellerini kablosuz şarj ile destekleyeceğini de tahmin ediyor. iPhone'un 10. yılında tanıtılması beklenen sıradaki modelde SIM kartın yerinin değişmesi de bir diğer ayrıntı.

iPhone 8’de ana menü tuşunun olmayacağına dair dedikodular Haziran ayında başlamıştı. Daha önce de KGI Securities tarafından Apple'ın 2017'de 3 yeni iPhone modeli tanıtacağı ve 5.1-5.2 inç büyüklüğünde yeni bir OLED ekran kullanacağı dile getirilmişti. Apple'ın son yıllarda tedarik zincirleri veya montaj tesisleri üzerinden daha çok bilgi sızdırdığı malum ama önümüzdeki yıl içinde Apple'ın o beklenen büyük değişimi yapması da muhtemel olabilir.

iphone-7s-8

Görsel Kaynak: Pexels

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.