Girişimcilerle mentorları buluşturma önceliğiyle geçtiğimiz yıl lansmanını yapan Mentornity, baştan sona yenilendi. Bireysel kullanıcıları hedefleyen bir mobil mentorluk uygulaması olarak başlayan Mentornity, artık kurumların mentorluk, koçluk programları için online yönetim ve iletişim platformu sağlayan bir SaaS girişimi.
2015 Şubat'ta Ekim Nazım Kaya’nın tohum yatırımıyla mobil uygulama olarak başlayan Mentornity'nin bir yıllık deneyimden sonra karar verdiği dönüşüm, kurumsal pazarda kendi alanında ciddi bir boşluk olduğu gerçeğinden yola çıkıyor. Hem yurt içi hem de yurt dışındaki girişim merkezleri, ortak çalışma alanları, mezun dernekleri, vakıflar ve şirketleri hedefleyen Mentornity, bu kurumlar için gerekli altyapıyı sağlıyor. Serkan Kağan Çelik tarafından kurulan Mentornity'nin altyapısını kullanan kurumlar, katılımcıların programlardan kolay, hızlı ve düzenli bir şekilde faydalanmasını sağlıyor.
Mentornity'nin kurumsal pazar hedefli dönüşümü doğrudan gelir yaratan bir uygulama haline gelmesini sağlamasıyla da, girişimin devamlılığı için oldukça önemli. Dönüşümle birlikte hızla yeni müşteriler ekleyen Mentornity, birlikte çalıştığı kurumlar arasında, İTÜ Çekirdek, Yeni Bir Lider Derneği, İTÜ Ginova Programı, PayU, EÇEV, Üsküdar Fikir Sanat Merkezi'ni sıralıyor. Her bir kurum için Mentornity sistemi üzerinde özel bir alan açılıyor. Kurumlar programlarının katılımcılarına davetler gönderip, bu listeleri içe aktarıyor. Katılımcılar seçtikleri koçlarla eşleştiriliyor ve mentor buluşmaları online ya da offline olarak gerçekleşiyor. Katılımcıların, görüşme sonrasında, geri bildirimlerini Mentornity üzerinden iletebiliyor. Kurumlar katılımcı ve mentorlerle sürekli iletişim kurabiliyor.
Mentornity'nin küresel pazardaki iddiasını da güçlendiren bu adımla birlikte ekip bugün San Francisco, İstanbul, New York, İzmir, Oregon, Rio de Jenerio, Tel Aviv, Tahran gibi çeşitli merkezlerdeki kurum, dernek ve hızlandırıcıların görüşlerini alarak geliştirme sürecine devam ediyor.