PEW Research: ABD'de internetten alışveriş yapan yetişkinlerin oranı yüzde 79

PEW Research: ABD'de internetten alışveriş yapan yetişkinlerin oranı yüzde 79

ABD'nin ve dünyanın önemli araştırma merkezlerinden PEW Research Center, yeni raporunda ABD'deki e-ticaret eğilimlerine dair önemli bilgiler sunuyor.

Kar amacı gütmeyen bir kurum olan PEW Research'ün araştırmasında en önemli bilgilerden biri Amerikalı yetişkinler arasında internetten alışveriş yapma yüzdesinin yüzde 79'a yükselmiş olması. 2000 yılında yüzde 22 olarak verilen bu oran günümüzde yüzde 80'e dayanmış durumda ve tüketicilerin yarısı (%51) mobilden de alışveriş yapmış.

İnternetten bir şey satın almadan önce sosyal medyadaki bir bağlantıya tıklayanların oranını yüzde 15 olarak veren PEW, yetişkinler arasında her hafta internetten alışveriş yapanların oranını yüzde 15, ayda bir kaç kez alışveriş yapanların oranını da yüzde 28 olarak veriyor. PEW, normal bir haftada nakitsiz alışveriş yapanların oranını yüzde 24 olarak verirken, yanında nakit para olup olmadığından endişelenmeyenlerin oranının daha yüksek (yüzde 39) olduğunu paylaşıyor.

e-ticaret

PEW'in araştırmasına göre internetten sık sık alışveriş yapanlar e-ticaret mağazalarını perakende mağazalara tercih ediyor ve fiyatları çok fazla karşılaştırmıyor. Tüm katılımcılar için perakende mağazaları tercih edenlerin oranı yüzde 65 olarak verilirken her hafta e-ticaretten alışveriş yapanlar için bu oran yüzde 37'ye düşüyor.

Yine tüm katılımcılar içinde fiyatları karşılaştıranların oranı aylık e-ticaret alışverişi yapanlarda zirveye (yüzde 71) çıkarken sık sık veya nadiren alışveriş yapanlarda fiyat karşılaştırma oranı sırasıyla yüzde 61 ve 62 olarak veriliyor.

e-ticaret-click-to-brick

Araştırmanın 24 Kasım - 21 Aralık 2015 tarihlerinde yapılmış olması aklımda soru işaretleri bıraksa da rapordaki verilerin kullanıcı eğilimleri açısından önemli olduğu aşikâr. Raporun ayrıntılı diğer sonuçlarına PEW Research sayfasından erişebilirsiniz.

Görsel Kaynak: Pexels.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.