WeTransfer'de CEO değişikliği yaşandı

Son dönemde tasarım arayüzünü de değiştirmesiyle de ön plana çıkan WeTransfer, bu sefer önemli bir görev değişikliği ile gündeme geldi. Şirket, girişimin kurucu ortaklarından olan ve CEO'luk koltuğunda oturan Bas Beerens'ın görevi bıraktığını, yerine ise şirketin yeni CEO'su olarak Gordon Willoughby'nin atandığını duyurdu.

Aylık 100 milyon kullanıcı tarafından 1 milyardan fazla dosya transferinin gerçekleştiğinin açıklandığı WeTransfer'in yeni CEO'su Willoughby daha önce e-ticaret tecrübesi bulunan bir isim. Gordon Willoughby, eBay ve Amazon'da geçirdiği yılların ardından şimdi de WeTransfer'in CEO'luk görevinde bulunacak.

WeTransfer'in kurucu ortağı Bas Beerens ise CEO'luk değişimiyle ilgili yaptığı açıklamada kendisini yaratıcı bir kişi olarak nitelendirdiğini, girişimlerin daha çok iş insanı perspektifinden yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Bugüne dek sadece 2015 yılında 25 milyon dolarlık bir yatırım alan Amsterdam merkezli WeTransfer, bundan sonraki hamlelerini ticari başarı için atmak istediği biliniyor. Dropbox ve Box gibi girişimlere rakip olan Avrupalı girişim WeTransfer gelirini sunduğu ücretli abonelik modeli ve reklamlardan elde ediyor. Girişim son olarak Los Angeles'da da bir ofis açmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.