Croove: Mercedes sahiplerinin araçlarını kullanmadıkları vakitleri nakte çeviren uygulama

Croove: Mercedes sahiplerinin araçlarını kullanmadıkları vakitleri nakte çeviren uygulama

Tek başına pahalı bir otomobil sahibi olmak artık hiç havalı olmayacak. Otomotiv üreticileri için radikal bir değişiklik olsa da bu, şirketler kendilerini bekleyen gelecek için hazırlıklarını sürdürüyorlar. Son olarak araç paylaşım uygulaması Croove'u tanıtan Mercedes, araç sahipleri için otomobillerinin atıl olduğu vakitleri nakte çeviriyor.

Mercedes'in sahibi Daimler, Croove uygulamasını "Aracınız için yarı zamanlı bir iş" başlıklı bir yazılı açıklamayla duyurdu. Özel mülkiyetteki araçlar için paylaşım platformu olarak tanımlansa da Croove, aslında bir P2P araç kiralama platformu olarak çalışıyor. Mobil uygulama ve websitesi aracılığıyla sunulan servisi kullanmak için 15 yaşından küçük, iyi durumda bir Mercedes sahibi olmak yeterli. Araç sahiplerinin diledikleri süre için, diledikleri fiyattan kiralık araçlarını listelemelerini sağlayan Croove, Mercedes'i herkes için daha erişilebilir hale getiriyor.

Croove üzerinden Mercedes kiralamak için asgari yaş sınırı 21 ve elbette ehliyet sahibi olmak şartı aranıyor. Araç kiralamak isteyen kişiler uygulama üzerinden araç sahiplerine ulaşıyor, dilerlerse doğrudan araç sahibinden ya da  belirli bir ücret karşılığında bir aracıyla otomobili teslim alıyorlar. Kiralama sürecinde Allianz ile anlaşan Croove, özel bir sigorta da sunuyor.

Croove ilk etapta yalnızca iOS uygulamasıyla Münih'te kullanılıyor. Daimler yakında Android uygulamasını da yayınlayacağı servisi, daha geniş bir coğrafyada sunmak istiyor.  Croove, Mercedes'in CASE (Harflerin her biri geleceğin mobilite konuları olarak belirlenen "Connected" (Bağlantılı), "Autonomous" (Otonom sürüş), "Shared & Services" (Paylaşımlı, esnek servis) ve"Electric" (Elektrikli itiş) temsil ediyor) stratejisi kapsamında geliştirilmiş bir uygulama.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.