Microsoft Edge, Adobe Flash içeriklerini engelleyecek

Microsoft Edge, Adobe Flash içeriklerini engelleyecek

Adobe Flash her geçen gün kan kaybetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Chrome'un Adobe Flash içeriklerini otomatik olan engelleyeceğini duyurmuştuk. Bugün Microsoft tarafından yapılan açıklamayla da Microsoft Edge tarayıcısının Flash içeriklerini engelleyeceği bildirildi.

Karşımıza çıkacak olan yeni Microsoft Edge güncellemesiyle gelecek olan özellik, otomatik olarak Adobe Flash içeriklerini engelleyecek. Tabii ki Flash içeriklerine sahip olan internet sitelerini de düşünen Microsoft'un Blog arayıcılığıyla paylaştığı açıklamasında, izin verilmesi koşuluyla Flash içeriklerinin sürekli veya tek seferlik kullanılabileceğini de belirtmiş.

flashux

Attığı bu adım sayesinde Edge tarayıcısının daha hızlı, daha güvenli ve daha az pil tüketen bir tarayıcıya dönüşeceğini belirten Microsoft, Windows Insiders kullanıcılarının bu özelliği erkenden kullanma hakkına sahip olacaklarını belirtiyor.

Adobe Flash içerikleri sahip oldukları güvenlik açıkları ve performans kayıplarını nedeniyle pek çok internet tarayıcısı tarafından otomatik olarak engelleniyor. İnternet dünyasının önde gelen tarayıcıları olan Chrome, Firefox ve Safari bu adımı geçtiğimiz dönemlerde atmıştı.

Aldığı bu karar ile Adobe Flash'ın ölümünü hızlandıran firmalardan biri olan Microsoft, Edge internet tarayıcısının kullanıcı deneyiminin önümüzdeki yıl gelecek olan Windows 10 Creator’s güncellemesi ile daha de gelişeceğini iletti. Microsoft, yaptığı açıklamada web geliştiricilerinin JavaScript ve HTML5 üzerinde çalışmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.