Microsoft, Word ve PowerPoint'teki görselleri yapay zekayla tanıyacak

Microsoft, Word ve PowerPoint'teki görselleri yapay zekayla tanıyacak

Son zamanlarda pek çok farklı kullanımına tanıklık ettiğimiz yapay zeka, bu kez görme engelliler için imdada yetişiyor. Microsoft, Word ve PowerPoint uygulamalarındaki görselleri yapay zeka sayesinde kelimelere dökecek. Geçtiğimiz yıl Facebook'un görme engelliler için atmış olduğu adımın bir benzeri üzerinde çalışan Microsoft, eğer başarılı olursa Office uygulamalarını bir üst boyuta taşıyacak.

microsoft-powerpoint-automatic-alt-text-screenshot-930x581

Microsoft Blog arayıcılığı ile yapılan açıklama ile yapay zeka algoritmalarının detayları açıklandı. Alt metin girilmeyen görsellere otomatik olarak metin önerileri oluşturacak ve bu metinleri sesli bir şekilde bizlere sunacak olan algoritma, görme engelliler için sunumların anlaşılabilir olmasını sağlayacak.

PowerPoint uygulamasında sunum içerisine yüklediğimiz görseller için alt metin oluşturmak mümkün fakat bu özellik neredeyse hiç kullanılmıyor.

Ayrıca Blog yazısında kısıtlı görme bozukluklarına sahip olan kullanıcılar için de pek çok yeni özellik kullanılacağı da belirtilmiş. Uygulamalar içinde gezinmeyi klavye, ekran okuyucu, fontlar ve renkler ile kolaylaştırmayı amaçlayan Microsoft, engelleri kaldırmaya hazırlanıyor.

İlk olarak Word ve PowerPoint (PC) uygulamalarında göreceğimiz yapay zeka sistemi, 2017 yılının başında güncellenecek olan Office 365 ile karşımıza çıkacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.