Mobil uygulaması için bayilik veren Gripper üzerinden 700 bin TL'lik ödül tanımlandı

Mobil uygulaması için bayilik veren Gripper üzerinden 700 bin TL'lik ödül tanımlandı

Gripper, kullanıcıların mobil uygulaması üzerinden ödülleri Pokémon yakalar gibi topladığı uygulamasını geçtiğimiz Mayıs'ta yayınlamıştı. Antalya'da test edildiği süreçte bir başarı hikayesi çıkardığını söyleyen uygulaması, kısa süre önce Ankara'ya açıldı ve büyümek için bayilik modelini uygulamaya başladı. Gripper'in paylaştığı güncel rakamlara 55 bin kişi tarafından kullanılan mobil uygulama üzerinden bugüne kadar tanımlanan ödül miktarı 700 bin TL'yi geçti.

İki yazılım uzmanı Alican Taner ve Sadi Düldül tarafından 2016 başında kurulan Gripper, bayilik modelini daha fazla işletmeye ulaşmasını hızlandırmak için uyguluyor. Silver, Gold ve Platin olmak üzere üç kategoride bayilik veren Gripper yeni bayilere operasyonel destek veriyor ve ilk üç ay boyunca bu bayilerin toplam giderlerinin yarısını karşılıyor. Silver, Gold ve Platin bayileri için farklı satış hedefleri belirleyen Gripper, tanımlanan ödüllerden sağlanan gelirleri bayilerle paylaşıyor. Örneğin, Silver paket için ilk ay 100 İşletme sisteme dahil eden bayi, ortalama 100‘er Gripp yükleme ile toplam 10 bin Gripp satıyor. Silver bayi her Gripp için Gripper'a 0,65 krş. ödüyor; bayi kar marjı da 0,35 kuruştan hesaplanıyor. Gold ve Platin seviyesine çıktıkça bayiler için hedef ve marjlar daha da yükseliyor.

Gripper, ödül başına aldığı 1 TL ücretle şirketlerin yeni müşterilere ulaşmasını sağlıyor. İşletmelerin Gripper sistemi üzerinde tanımladığı ödüller, harita ya da listeleme sayfası üzerinden seçilebiliyor. Yakalanan ödüller, üye iş yerlerinde kullanılabiliyor. Kullanıcı  hedef olarak belirlediği ödülün olduğu konuma gittiğinde ödülü yakalama fırsatı kazanıyor.

Yaklaşık bir ay önce Ankara'ya açılan Gripper, burada uygulaması üzerinden 100'den fazla işletmeye ait 90 bin TL değerini aşan binlerce ödül tanımlandığını söylüyor. Gripper'in son kullanıcı tarafından indirilme sayısı ise yaklaşık 6 bin 500.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.