Facebook Messenger ve haber akışı Instant Games ile oyunlara açıldı

Facebook Messenger ve haber akışı Instant Games ile oyunlara açıldı

Facebook, sosyal oyunlar konusunda ikinci büyük atağını Instant Games ile yaptı.  Kullanıcıların yeni uygulama indirmesine gerek kalmadan doğrudan Messenger içinden ve haber akışlarından oyun oynamasını sağlayan deneyim, hem mobil hem de masaüstü kullanıcılarını hedefliyor.

Instant Games, HTML5 tabanlı, çoklu platform desteğiyle kullanıcılara yeni bir oyun deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Facebook Messenger ve Facebook'un 1 milyardan fazla kullanıcısını hedefleyen Instant Games, kullanıcıların yeni oyunları paylaşımlar, arkadaşları tarafından yapılan meydan okumalar, reklamlar ya da Sayfalar aracılığıyla keşfetmesini kolaylaştırıyor. Facebook Messenger Instant Games ile birçok kullanıcı için, rakiplerine göre, çok daha eğlenceli bir uygulama haline geliyor.

screen-shot-2016-11-30-at-09-59-05

Facebook Messenger'da Instant Games'i kullanmaya başlamak, sohbetinize sticker eklemekten pek farklı değil. Yapmanız gereken sohbet sırasında alt menüye eklenen oyun ikonuna dokunmak. Seçtiğiniz oyunun liderler sıralamasını otomatikman paylaşan Messenger üzerinde oyun grupları oluşturup, oynamak istediğiniz oyun için kendinize bir rakip bulabiliyorsunuz. Oyunları Messenger'ın arama sekmesinde bulmanız da mümkün.

Haber akışında Instant Games, kullanıcıların yalnız başına oyun oynamasını sağlıyor. Kullanıcıların oyun geçmişini görüntüleyebileceği ayrı bir yer imi de Facebook'a ekleniyor.

Facebook Instant Games ile oyun reklamları başta olmak üzere, bu alandaki gelirlerini yeniden arttırmaya başlayabilir. Bu yeni oyun deneyimi Zynga sonrası dönemde Facebook'un oyunlar alanındaki en agresif hamlesi. Şirket yakın zamanda Steam rakibi Gameroom platformunu tanıtmıştı.

Facebook Instant Games aralarında PAC-MAN, Galaga, SPACE INVADERS, EverWing, TRACK & FIELD 100M and Words with Friends: Frenzy gibi popüler oyunların olduğu 17 oyunla yayına başladı. İlk etapta 30 ülkeye açılan Instant Games, bir süre sonra tüm Facebook Messenger kullanıcılarına sunulacak. Instant Games henüz Türkiye'deki kullanıcılara açılmadı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.