Apple, yeni iPad'le ana menü tuşunu ve ekran kenarlarını yok edecek

Apple, yeni iPad'le ana menü tuşunu ve ekran kenarlarını yok edecek

Apple'ın iPhone'un onuncu yılında tanıtması muhtemel iPhone 8 ile ilgili en sık dile getirilen beklentilerden biri ana menü tuşunun ortadan kalkacağı tahmini. Ancak görünen o ki iPhone 8, ana menü tuşunun ortadan kalktığı ilk Apple cihazı olmayacak. Asyalı tedarikçiler tarafından gelen haberlere göre, Apple, önümüzdeki yıl tanıtacağı yeni iPad'le ana menü tuşunu tarihin tozlu sayfalarına gönderme operasyonunu başlatacak.

İsabetli Apple duyumlarıyla dikkat çeken Japon Macotakara blogunun (9to5Mac aracılığıyla) haberine göre, Apple'ın önümüzdeki yılın ilk çeyreğimde tanıtması beklenen yeni iPad, 10.9 inch ekranla gelecek. Buna karşın cihaz büyümeyecek ve ebatı, 9.7 inch'lik iPad Pro modeliyle aynı olacak. Bunu ekranı büyüterek sağlayacak olan Apple, yeni iPad'le ekranın önündeki kenarları ve ana menü tuşunu ortadan kaldıracak. Ana menü tuşu yerine Touch ID özelliği gibi fonksiyonları doğrudan ekran camı üzerinde kullanılabilecek. Yeni iPad ekranında görünen tek kenar, tepede Face Time kamerasının olduğu bölümde yer alacak.

Apple'ın ekranı büyütmek için kenarları ve ana menü tuşunu ortadan kaldırmasının maliyeti ise cihazın biraz daha kalınlaşması olabilir. Habere göre, yeni iPad'in kalınlığı 7.5 mm'ye çıkacak. 12.9 inch'lik iPad Pro'nun da 3 mm daha kalınlaşacağını söyleyen haber, cihazın benzer bir dönüşümde olduğunu işaret ediyor.

Apple'ın yeni iPad'in üretimine önümüzdeki Aralık'ta başlayacağı belirtiliyor. Bu durumda yeni iPhone ile ilgili önemli ip uçları verecek olan cihazı görmek için çok uzun süre beklememize gerek olmayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.