Facebook karşıtı sosyal ağ Beme'i satın alan CNN gençler için yeni bir medya markası başlatacak

Facebook karşıtı sosyal ağ Beme'i satın alan CNN gençler için yeni bir medya markası başlatacak

Ünlü YouTuber Casey Neistat, geçtiğimiz yıl, Facebook başta olmak üzere sosyal ağların "eş dost alışverişte görsün" odaklı paylaşım kültürüne Beme adlı sosyal ağıyla bir alternatif sunmaya başlamıştı. Bir yıllık beta sürecinin ardından geçtiğimiz Mayıs'ta yayınlanan uygulama, gördüğü büyük ilginin ardından kısa bir süre sonra exit'ini yaptı. Dünyanın en büyük haber kanallarından CNN, Beme'i satın aldı.

CNN satın almasının finansal koşulları açıklanmadı ancak Wall Street Journal konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Beme'in 25 milyon dolara satıldığı bilgisini paylaştı. Bununla birlikte anlaşmanın daha çok bir acquihire yani yetenek satın alması niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz. Zira CNN yaptığı resmi açıklamada, Beme'i kapatacağını ve kurucu ortaklar Casey Neistat ve Matt Hackett ile birlikte Beme'in 11 çalışanının  CNN'e katılacağı belirtiliyor. CNN, Beme ekibiyle birlikte yeni ve bağımsız bir bir medya markasını 2017'de lanse etmeyi planlıyor.

CNN, yeni medya markası için küresel kaynaklarıyla onlarca yapımcı, geliştirici, tasarımcı ve içerik yapımcısını görevlendireceğini söylüyor. CNN'in yeni medya markası CNN Digital şemsiye altında konumlanıyor. Yani CNN, böylelikle yeni jenerasyonu hedef kitlesine dahil etmek istiyor. Anlaşma kapsamında Beme'in kurucusu Casey Neistat, 5.6 milyon aboneye sahip YouTube kanalını da kapatıyor. CNN, Neistat'ın milyonlarca fanını da izleyicilerine ekliyor, satın almayla.

Bugüne kadar 2 milyon dolar yatırım alan Beme, uygulamasıyla 1 milyondan fazla kişiye ulaşmıştı. Kullanıcı deneyimi açısından Facebook alternatifi olup olmadığı tartışmalı da olsa, Beme hikayesi şöhretin YouTube haline yeni bir sayfa eklemesi açısından oldukça ilginç.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.