Bir yıl gecikmeyle yayınlanan Beme uygulaması bekleneni verebildi mi?

Bir yıl gecikmeyle yayınlanan Beme uygulaması bekleneni verebildi mi?

Sosyal ağların gerçeği ele alışını eleştirenlere bir alternatif hatta bir umut olarak bundan yaklaşık bir yıl önce tanıtılan Beme, mobil uygulamasını sonunda yayınladı. Ancak Beme'nin uygulamalarıyla bekleneni verdiğini söylemek zor.

Yönetmen, yapımcı ve vlogger Caisey Neistat'ın kurucusu olduğu Beme, başarılı tanıtım döneminin ardından yoğun ilgiyle karşılanmış ve milyonlarca kişiyi bekleme listesine almıştı. Geçen sürede çok sayıda özellik deneyen ve celebrity kampanyalarıyla beklentileri yükselten Beme'nin, TechCrunch haberine göre biraz aceleye gelen bu sürümü, vasat bir video paylaşım ağı niteliğinde.

Beme'nin çalışma esası uygulama üzerinden kullanıcıların filtreler vs ile müdahale edemediği doğaçlama video çekmesine dayanıyor. Bunun için özel duruşlar belirleyen Beme'de ilk olarak telefonunuzun ön kamerasını kapatarak ya da telefonu alnınıza dayayarak videolar çekebiliyorsunuz. Sonuç, etrafta gördüklerinizin birebir, olduğu gibi, olduğu zamanda paylaşılması... Beme tüm bu paylaşımları Instagram benzeri bir arayüzde bir araya getiriyor. Kullanıcı profilleri ve paylaştıkları videolar Beme ağında alt alta görünüyor, diğer kullanıcıları bu paylaşımlara tepki verebiliyor.

Birkaç güzel denemeden sonra Beme uygulamasını uzun vadede kullanmak için tek gerekçe aynı anda Instagram ya da Facebook gibi popüler ağları kullanmaya devam etmek. Zira kanımca Beme'yi var eden bu uygulamalarla oluşturduğu kontrast... Yine de bu ağlar gün geçtikçe daha fazla hayatımızda olduğu için Beme uzun vadede kendine bir yer bulabilir.

İncelemek isterseniz Beme Android uygulaması için bağlantıyı izleyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.