Morgan Stanley: Google Pixel 2018'e kadar yaklaşık 6 milyar dolar kazandırabilir

Morgan Stanley: Google Pixel 2018'e kadar yaklaşık 6 milyar dolar kazandırabilir

Morgan Stanley analistlerine göre Nexus sonrası dönemi başlatan Google, Ekim ayına tanıttığı yeni akıllı telefonu Pixel ile 2018 yılına kadar yaklaşık 6 milyar dolar kazanabilir.

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley'nin analizine göre Google, sadece önümüzdeki yıl 5-6 milyon adet Pixel akıllı telefon satabilir. Bu da 649-869 dolar arasındaki perakende satış fiyatlarına göre 3,8 milyar dolar gibi oldukça büyük bir gelire isabet ediyor.

Morgan Stanley, Ekim ayında tanıtılan Pixel'in bu yıl içinde de 3 milyon adet Pixel satmasını bekliyor ki bu da 2 milyar dolarlık bir gelir demek. Yani tanıtıldığı günden 2018 yılına kadar geçecek sürede Google'ın Pixel akıllı telefonundan 5,8 milyar kazanması mümkün olabilir.

Pixel ne kadar kârlı?

İşin kârlılığına bakıldığında ise Google'ın, yüzde 22-25 arasında bir brüt kar payı ile Apple iPhone'un yarısı kadar karlı bir iş yapacağı belirtiliyor. Modelden modele değişen bu oran, Apple için 2009'da yüzde 57,7'ye kadar çıksa da iPhone 7'de yüzde 41'lik bir kar payı olduğu paylaşılıyor.

Diğer yandan her iki üretici için de gelir musluğu sadece cihazların satışından ibaret değil. Zira hem Apple hem de Google işletim sistemlerinin verdiği güçle kullanıcılarından çeşitli şekillerde para kazanmaya devam ediyor. Pixel'in Google servisleriyle tam entegrasyon halinde çalışması Morgan Stanley analistlerine göre Google'ın gelirlerini daha da artırabilir ki bunların başında Android Pay, Google Asistant, Daydream gibi ürün ve servisleri saymak mümkün.

Son olarak belirtmek gerekirse mali dördüncü çeyrekte Apple, 45.5 milyon iPhone sevkiyatı yaparak sadece bir çeyrekte iPhone satışlarından 28.2 milyar dolar gelir sağlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.