Google Pixel & Pixel XL: Google Asistan özellikli yeni Google telefonları tanıtıldı

Google'ın merakla beklenen etkinliğinde Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlar nihayet gün ışığına çıktı ve Google için Nexus sonrası dönem başlamış oldu.
Google Pixel & Pixel XL: Google Asistan özellikli yeni Google telefonları tanıtıldı

Google'ın merakla beklenen etkinliğinde Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonlar nihayet gün ışığına çıktı ve Google için Nexus sonrası dönem başlamış oldu.

Pixel & Pixel XL: Abi & kardeş

Genel hatlarıyla sızdırılmıştı ancak hızlıca resmi bilgilerle tanıtacak olursak Google Pixel modelleri ekran boyutu, ağırlık ve pil kapasitesi gibi bir kaç açıdan birbirinden ayrılıyor. Google Pixel 5 inçlik FHD AMOLED (441ppi) ekrana sahipken, Pixel XL 5,5 inçlik QHD AMOLED (534ppi) ekran taşıyor. Google Pixel 2.770 mAh pile sahip ve Pixel XL'in 3.450 mAh'lik bir pili var ve bu da elbette cihazın kullanım süresini değiştiriyor. Pixel telefonları 15 dakikalık bir şarjla 7 saatlik pil ömrü sunacak.

Google Pixel ve Pixel XL'in ortak özelliklerini de 4GB LPDDR4 RAM, 32 GB veya 128 GB bellek, Snapdragon 821 Quad Core işlemci, 12,3 MP ön ve 8 MP arka kamera, 4K video kaydı, barometre, hızölçer, parmak izi sensörü, USB Type-C bağlantı ve LTE (4G) şeklinde sıralamak mümkün.

google-pixel-2

Google yazılımlarının geldiği son nokta

Google yeni telefonlarında yazılım ve donanım uyumunu Apple gibi üst düzeyde tutmak istiyor ama bu konuda ne kadar başarılı olduğunu önümüzdeki dönemde göreceğiz. Android 7.1 Nougat sürümünü taşıyan Pixel telefonlar, kaliteli donanımların yanında Google yazılımlarının geldiği son noktayı temsil ediyor ve yerleşik Google Asistan özelliğiyle dikkat çekiyor.

google-pixel-4

Yerleşik olarak Google Asistan taşıyan ilk telefonlar

Google Asistan, yeni dönem dijital asistanların Google tarafındaki temsilcisi ve kullanıcısının sesli komutlarına anlamlı yanıtlar vererek işini kolaylaştırmaya çalışıyor. Örneğin Pixel telefonları sahiplerinin istediği müziği çalabilecek, bir restorandan rezervasyon yapabilecek, istenilen zamana ait bir fotoğrafı açabilecek veya kısa mesaj yazıp arama yapabilecek. Diğer yandan Google Now arayüzü de Pixel ve Pixel XL kullanıcıları için anlamlı bildirimler sunacak.

google-pixel-3

Google'ın Google Photos uygulamasıyla sınırsız depolama hakkı sunması elbette yeni Pixel modelleri için de geçerli. Yani senkronizasyon emri verdiğiniz takdirde telefonunuzdaki tüm fotoğraflar ve videolar yüksek çözünürlükte Google sunucularında yedeklenecek. Pixel cihazlarında 4K videolar da yedeklenebilecek.

Google'ın son dönemdeki yeni uygulamaları Google Duo ve Google Allo'yu da Pixel kullanıcılarının kullanımına iftiharla sunduğunu da eklemeden geçmeyelim.

Sanal gerçekliğe yeni bir bakış

Daydream View, sanal gerçeklik başlığıyla uyumlu Pixel telefonları, sanal gerçekliğe yeni bir gözle bakmanızı sağlayacak.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=rLLAA4ENIP4

3 farklı renk seçeneğiyle (siyah, gümüş, mavi) satışa sunulacak ama kullanıcılar canlı duvar kağıtlarıyla uyumlu Live Case veya standart Pixel Case kılıfları ile telefonlarını kişiselleştirebilecek.

google-pixel

Google'ın Pixel ve Pixel XL telefonlarıyla etkili bir çıkış yapmış gibi görünüyor ama yukarıda da belirttiğim gibi cihazların satışından ve alınacak geri dönüşlerden sonra yorum yapmak daha sağlıklı olacaktır. Bu noktada Google'ın iPhone'dan Pixel'e geçmek isteyenler için kablo bağlantılı 3 basit adımda transfer teklifi yaptığını da paylaşmadan geçmeyelim.

Son olarak Google Pixel'in 649 dolar fiyat etiketiyle şu anda sadece ABD'den ön sipariş aldığını da ekleyelim.

google-pixel

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.