Avrupa Komisyonu, fintech için özel ekip kurdu

Avrupa Komisyonu, fintech için özel ekip kurdu

Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu aldığı bir kararla finansal teknoloji alanındaki çabalarını artıracağını açıkladı. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, yaptığı açıklamada Avrupa'nın bankacılık sektöründeki regülasyonlara ve fintech konusuna yeni yaklaşımları sıraladı. Bu yenilikler arasında finansal teknolojilere odaklı çalışacak özel bir komisyon da bulunuyor.

Avrupa Birliği son dönemde özellikle İngiltere'nin AB'den çıkması ve bankacılık alanında değişen dünya konusunda önemli adımlar atma kararı almış gibi gözüküyor. Dombrovskis, yaptığı açıklamada komisyonlarının tüm alanlarda dijital dönüşümü teşvik ettiklerinin altını çizerken, bu yenilikleri teşvik etmek, işletmelere uyumunu sağlamak ve yeniliklerden en verimli şekilde yararlanmak istediklerini söyledi.

Komisyonun her türlü yeniliği ve mevcut kuralları en iyi şekilde izlemeleri ve yakından talip etmeleri gerektiğinin de altı çizildi. Kısacası Avrupa Komisyonu finans dünyasının içine girdiği değişim sürecinin farkında ve bu süreçte regülatörleri de en sağlıklı şekilde yönlendirmek istiyor. Avrupa Komisyonu bu anlamda "FinTech Task Force" yani fintech'leri takip edecek bir ekip kurduğunu açıkladı. Komisyon içerisindeki bu özel ekip, fintech girişimlerini yakından takip edecek. Ekipte, finans regülasyonları alanında uzmanların yanı sıra, teknoloji, veri ve rekabet politikaları konusunda da uzman olan üyeler yer alacak. Avrupa Komisyonu'nun bu hamlesinin AB üyesi ülkeler içindeki bankaların fintech girişimlerine yaklaşımını olumlu yönde etkileyebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.