Didi Chuxing şimdi de Avis ile küresel bir anlaşmaya imza attı

Didi Chuxing şimdi de Avis ile küresel bir anlaşmaya imza attı

Didi Chuxing, Çin'de Uber'i saf dışı etti, Apple'dan 1 milyar dolar yatırım aldı ve büyük adım atmaya devam ediyor. Şoförlü araç çağırma uygulaması şimdi de ABD'nin en önemli araç kiralama şirketlerinden Avis ile anlaşma imzaladı.

Avis ile geniş çaplı bir anlaşmaya imza atan Didi, buna göre kendi uygulaması içinden Avis'in hizmet verdiği 175 ülkede araç kiralama yapılabilemesine aracılık edecek. Bu sayede Avis'in Didi uygulamasına sahip olan ve dünyayı gezen Çinlilerin telefonuna kendi uygulamasını indirmesine gerek kalmayacak.

Gelen bilgilere göre bu yeni işbirliği 2017'nin başında (Ocak ayı sonunda) devreye alınacak ki bu dönem Çin'in Yeni Yıl kutlamalarına denk geliyor. Yani yurtdışına çıkacak Çinli sayısının arttığı bir döneme. WSJDLive teknoloji konferansında konuşan Didi Chuxing'in Başkanı Jean Liu, küresel bir şirket olmayı aylık 20 milyar dolarlık brüt işlem yaptıklarını da paylaştı.

Hizmetlerini bir çok alanda çeşitlendiren Didi'nin Çin'deki büyümesini engelleyecek herhangi bir şey yok. Dolayısıyla yüzünü küresel büyümeye çevirmesi oldukça makul. Avis gibi dev bir şirketle anlaşması da bu anlamda önünü açacak bir gelişme. Zira Avis, 2013 yılında paylaşımlı araç kiralama girişimi Zipcar'ı yarım milyar dolara satın almış ve geleneksel iş modeline bağlı kalmayacağını göstermişti.

Hali hazırda Avis ve Zipcar'ın Türkiye'de hizmet verdiğini hatırlatmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.