Özel okullarla velileri buluşturan pazar yeri Okul.com.tr 10 binden fazla okul listeliyor

Özel okullarla velileri buluşturan pazar yeri Okul.com.tr 10 binden fazla okul listeliyor

Bu yılın Webrazzi Arena girişimlerinden biri olan Okul.com.tr için en kısa haliyle 'özel okullarla velileri buluşturan bir pazar yeri projesi' diyebiliriz. Eğitim sektöründe okul ve kurs seçimi gibi çoğunlukla offline olarak yürüyen süreçleri online mecraya taşımak isteyen girişimin gelir modeli 'lead generation' yani potansiyel satış için form doldurma ya da telefon bilgisi alma üzerine kurulu.

Yaklaşık 9 ay önce yayın hayatına başlayan ve Webrazzi Arena'da lansman yapan Okul.com.tr, şimdiden 10 binden fazla okul listelemeyi başarmış. Bunun dışında 4 binden fazla yoruma ev sahipliği yapan platformun bugüne kadar aracılık ettiği okul-veli buluşması ise 1500'ün üzerindeymiş.

Tamamı İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da olmak üzere 10 bin 657 okulu listeyen girişim, uzun vadede yalnızca özel okulları değil eğitim sektörünün tamamını kapsamak istiyormuş.

okulcomtr-ekran-goruntusu

Okul.com.tr, önümüzdeki yıl üniversite ve özel kursları da listelemeye başlıyor

Okullara dair adres, telefon, fotoğraf, fiziksel/sportif imkanlar ve sınıf mevcutları gibi çok sayıda bilgiyi listeleyen Okul.com.tr, kullanıcılarına detaylı şekilde arama ve filtreleme yapma imkanı da sunuyor. Girişim iş modeli gereği eğitim kurumlarıyla da kendileriyle ilgilenen velilerin iletişim bilgilerini paylaşıyor.

Kısa bir süre önce Facebook üzerinde chatbot'unu da devreye alan Okul.com.tr, öğrendiğimize göre 2017-2018 yıllarında üniversiteler ve özel kursları da platforma eklemeyi planlıyormuş. Bu doğrultuda girişimin uzun vadedeki hedefi de okul arayışında olan veli ve öğrencilerin bilgi almak için başvurdukları ilk adres olmak.

Kurucusu Emre Cem Kırbıyık'ın verdiği bilgiye göre yalnızca ülkemizde 6 milyar dolarlık bir pazara sahip olan eğitim sektöründe 'sepet ortalamaları' ise 10 bin TL ile 75 bin TL arasında değişiyor. Son olarak Okul.com.tr üzerinde aylık ortalama 30 bin oturum açıldığını da ekleyelim.

Büyük bir pazarda yer alan, bunun dışında kısa sürede elde ettiği içerik ve etkileşim istatistikleriyle dikkat çeken Okul.com.tr'yi takip edip gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz. Girişim gelecekte ülkemizin öne çıkan pazar yerlerinden biri olabilir.

Okul.com.tr'nin Webrazzi Arena sunumundan bir kare
Okul.com.tr'nin Webrazzi Arena sunumundan bir kare
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.