30 ülkede Siri ile Paypal üzerinden para gönderilebilecek, elbette Türkiye hariç

30 ülkede Siri ile Paypal üzerinden para gönderilebilecek, elbette Türkiye hariç

Apple, iOS 10 ile Siri'yi üçüncü parti geliştiricilerin erişimine açtı ve önde gelen teknoloji şirketleri Siri'nin nimetlerinden faydalanmaya başladı. Ödeme sistemi devi PayPal, Siri üzerinden para göndermenin önünü açtı.

PayPal aslında Venmo için Siri entegrasyonunu yapmıştı ancak bu adım uluslararası bir açılım değildi. PayPal'ın açılımı ise tam ABD'den Suudi Arabistan'a, Kanada'dan Malezya'ya kadar tam 30 ülkeyi kapsıyor. İngilizce'de “Hey Siri, send Jack $20 using PayPal” gibi bir komut para transfer etmek için yeterli olacak.

Siri normalde 70'ten fazla dili (farklı türler dahil) destekliyor ancak PayPal ile para göndermek Siri'nin bildiği tüm dillerde mümkün değil. iOS 10 kullanıcıları Siri'ye İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça gibi 10 civarında dilde PayPal üzerinden para gönderme komutu verebiliyor. Kullanıcılar dilerse Touch ID güvenlik katmanını da işleme dahil edebiliyor.

Paypal vs. Türkiye

Türkiye'de ise bu özellikten faydalanmak elbette mümkün değil. Zira Paypal'ın Türkiye operasyonları halen askıda. Türkiye'nin PayPal için önemli bir pazar olduğunu pekala malum ve aldığımız bazı duyumlara göre Türkiye'ye bir satın alma ile geri dönüş yapması mümkün olabilir.

PayPal üçüncü çeyrek finansal sonuçlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre mobil para transferinde yüzde 56 artış göstermişti. 2017 yılı hiç şüphesiz PayPal'ın Türkiye'ye dönüşü ve mobil büyümesi için kritik bir yıl olacak.

Son olarak PayPal'ın Facebook Messenger’ın ödeme seçenekleri arasına eklendiğini ve şirketin yeni hedefinin iMessage olduğunu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.