Rekabet Kurulu tüketici elektroniği soruşturmasında Teknosa'ya 18, Vestel'e 8 milyon TL ceza verdi

Rekabet Kurulu tüketici elektroniği soruşturmasında Teknosa'ya 18, Vestel'e 8 milyon TL ceza verdi

Rekabet Kurulu'nun geçtiğimiz Ekim sonunda tamamladığı bilgisayar ve oyun konsolu pazarı ve tüketici elektroniği piyasası soruşturmasıyla ilgili kararında yeni bir aşamaya gelindi. İdari para cezasına çarptırılmasına karar verilen Teknosa tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre Kurul, Teknosa'ya 18 milyon 26 bin TL'lik idari para cezası verdi. Soruşturma kapsamında Vestel'e de 8 milyon TL idari para cezası verildi.

Kararın nihai olmadığı ve idari mahkemeler için açık kapı bırakıldığını söyleyen şirketler, ceza karşısında yasal haklarını kullanacaklarını belirtiyorlar.

Rekabete aykırı fiyatlandırma

Rekabet Kurulu, Şubat 2015'te başlayan soruşturma süreci kapsamında tüketici elektroniği alanında faaliyet gösteren şirketleri incelemeye almıştı. Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Ticaret A.Ş.’nin dağıtımını yaptığı bilgisayar ve konsol oyunlarını yüksek fiyattan satışa sunduğu, ana oyun dağıtıcıları ile anlaşma/uyumlu eylem içinde olduğu ve nihai satış noktalarında yeniden satış fiyatını belirlediği iddası ile yapılan başvuruya istinaden harekete geçen Kurul, Aral Oyun Konsol ve Aksesuar, Bimeks, Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama, Teknosa, Vatan Bilgisayar San, Gold, LG, Türk Philips, MediaMarkt, Vestel ve Kliksa hakkında soruşturma açmıştı.

Kurul, geçtiğimiz Ekim sonunda 11 şirket arasında Vatan Bilgisayar ve Bimeks'in 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal etmediğine karar vermiş; LG, MediaMarkt, Teknosa, Vestel ve Türk Philips'in ise idari para cezasına çarpılması gerektiği sonucunu paylaşmıştı.

Vestel tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada, "Rekabet Kurulu, yargı yolu açık olmak üzere, Vestel Ticaret AŞ'ne 8 milyon 24 bin 370 TL tutarında idari para cezası verilmesine karar vermiştir. Şirketimiz idari para cezası kararının iptali için yasal süresi içerisinde yargı yoluna başvuracak olup, konuyla ilgili gelişmeler kamuyla paylaşılacaktır" deniliyor.

Konuyla ilgili güncellemeler için bizden ayrılmayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.