Vine kurucu ortaklarından yeni bir canlı yayın uygulaması: Hype

Vine kurucu ortaklarından yeni bir canlı yayın uygulaması: Hype

Canlı yayın yapılmasını sağlayan mobil uygulamalar son dönemde oldukça popüler ve bu alanda rekabet de oldukça yoğun. Özellikle Facebook ve Twitter gibi devlerinde de kendi uygulamaları üzerinden canlı yayın yapma imkanı getirmesi, Meerkat gibi canlı yayın uygulamalarının sonunu getirdi. Geçtiğimiz hafta kapatılma kararı alan Vine'ın kurucu ortakları ise bu alana girerek, yeni uygulamalarını tanıttı.

Hype adı yeni uygulama kullanıcılarına canlı yayın yapma imkanı sunacak. Hype'ın en önemli özelliklerinden birisi bir canlı yayın uygulaması olarak kullanıcılara daha fazla özelleştirme imkanı sunabilecek olması gibi gözüküyor. Facebook gibi uygulamalar kendi içindeki canlı yayın uygulamalarını geleneksel bir şekilde uygularken, Hype ise canlı yayın yapan kullanıcılara canlı yayınlarını daha renkli kılabilecekleri araçları ve yetenekler sağlıyor.

Hype üzerinden canlı yayın yapan kullanıcılar, canlı yayınlarının boyutlarını, tam ekran olup olmayacağını düzenleyebiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların yaratıcılığına da bırakılan pek çok öğe var. Kullanıcılar, yayıncı ile doğrudan soru cevap yapabiliyor, canlı yayında oylama açılabiliyor ve daha etkileşimli bir canlı yayın olanağı sunuluyor. Yayıncılar, fotoğraf, video ve GIF'lerini kullanabilmelerinin yanı sıra, iTunes kütüphaneleri üstünden müzik de çalabiliyor. Yayıncılar, gelen yorumlardan istediklerini ön plana çıkartıp favorileyebiliyor.

New York merkezli Intermedia Labs'ın geliştirdiği Hype, şimdilik beta versiyonu ile yayında. Ücretsiz olarak AppStore üzerinden indirilebilen Hype'ın hali hazırda sadece iOS uygulaması bulunuyor. Yakın gelecekte ise uygulamanın Android sürümünün de geleceğine pek şüphe yok. Ancak uygulamanın gerekli ilgiyi görüp göremeyeceğini ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.