2015’in popüler uygulaması Meerkat, App Store’dan kaldırıldı

2015’in popüler uygulaması Meerkat, App Store’dan kaldırıldı

Geçen sene adından çok söz ettiren, internet üzerinden canlı yayın için sosyal medya platformu Meerkat, kullanıcılarına veda etti.

Meerkat'in geliştiricisi, San Fransisco merkezli girişim Life on Air’in kurucularından Ben Rubin, Meerkat’ın App Store’dan kaldırıldığını Twitter hesabından duyurdu.

Uygulama , Twitter üzerinden mobil video akışı hizmeti sunuyordu ve çıktığı ilk dönemde oldukça popülerdi. Ancak daha sonraları Twitter’ın sessiz sedasız 100 milyon dolara aldığı benzer bir platform olan Periscope uygulaması Meerkat'ı tahtından etti. Aynı şekilde Twitter ile entegre çalışan mobil canlı yayın uygulaması Periscope, sadece üç ay içerisinde trafiğini ikiye katlayarak Meerkat için ciddi bir tehdit oluşturmuştu. Meerkat sonunda dayanamadı ve bu canlı yayın savaşında yenik düştü.

Life On Air, yine kendi imzasını taşıyan ve geçtiğimiz günlerde 1 milyona yaklaşan kullanıcı sayısıyla adından söz ettiren Houseparty uygulamasına odaklanmış durumda. Meerkat’ın resmi sitesi bile kullanıcıları Houseparty sitesine yönlendiriyor. Telefon rehberinizde kayıtlı kişilerle görüntülü sohbet imkanı sunan Houseparty ile aynı anda en fazla sekiz kişi ile grup video chat yapabiliyorsunuz. Şimdilik iOS ve Android kullanıcılarının erişebileceği uygulamanın masaüstü versiyonu için de çalışmalar sürüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.