SK Telecom, Samsung Galaxy'yi mağlup ederek Worlds 2016'da dünya şampiyonu oldu

SK Telecom, Samsung Galaxy'yi mağlup ederek Worlds 2016'da dünya şampiyonu oldu

Dünyanın en büyük eSpor organizasyonlarından birisi olan Worlds 2016'da dünya şampiyonası finali dün gece TSİ 02.30'da başlayan maçla beraber başladı. Müthiş bir seremoniyle Los Angeles'da bulunan Staples Center'da başlayan bu final mücadelesi, League of Legends oyununda kozlarını paylaşan iki takımın kıran kırana mücadelesine şahit oldu.

Samsung Galaxy ve SK Telecom T1 takımları arasındaki finalin adı belirlendiği anda kupanın Güney Kore'ye gideceği belliydi. Zira her iki takım da Güney Koreli ve her iki takımın en önemli destekçileri ise yakından tanıdığımız şirketler Samsung ve SK Telecom'du. Maçın da favorisi olan ve geçtiğimiz yılın da şampiyonu olan SKT, maçı 3-2'lik skorla alarak adını iki kez üst üste ve toplamda üçüncü kez dünya şampiyonu olarak tarihe yazdırmış oldu.

SK Telecom T1'in 1996 doğumlu orta koridor oyuncusu Faker, 2016 yılı şampiyonasının MVP oyuncusu olurken, SKT ile bir dünya şampiyonluğu daha yaşamış oldu. Dünya genelinde yüz binlerce kişinin canlı olarak izlediği League of Legends finali müthiş bir heyecana sahip oldu. SKT son 4 yılda 3 dünya şampiyonluğu yaşayarak, LoL'de dünyanın en güçlü takımlarından biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Oynanan ilk 4 maç sonucu skor 2-2 eşitliğe gelirken, şampiyonun adı beşinci ve son maçta belli oldu.

Hemen aşağıdan, oyunun 2-2'lik skora gelmesinin ardından oynanan ve SK Telecom'un kazandığı 49 dakikalık son final müsabakasının özetini izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.