Samsung Galaxy Note 7 tüm THY uçaklarında yasaklandı

Samsung Galaxy Note 7 tüm THY uçaklarında yasaklandı

Türk Hava Yolları (THY), uçaklarının tüm seferlerinde Samsung Galaxy Note 7 cihazı taşınmasını yasakladı. THY, resmi internet sitesi ve Twitter hesabı üzerinden bir uyarı yayınlayarak, iki hafta önce patlak veren Galaxy Note 7 krizi ile birlikte uçuşlarda söz konusu cihazı yasaklayan ABD, Kanada, Asya ve cihazın satıldığı diğer bölgelerdeki hava yolu şirketleri arasına girdi. Yayınlanan uyarı şu şekilde:

Saygıdeğer Yolcularımız, Ortaklığımızca icra edilen tüm seferlerde, Samsung Galaxy Note 7 cihazlarının, oluşturduğu güvenlik riski sebebiyle yolcu üzerinde, kabin bagajında, kayıtlı bagajlarda veya kargo olarak uçaklara kabul edilmeyeceğini siz değerli yolcularımıza bildiririz.

Bilindiği üzere, ABD’deki bir uçuş esnasında aşırı ısınan Galaxy Note 7’nin yanmasıyla birlikte, ilk olarak AT&T ve T-mobile, cihazın satışlarını tamamen durdurmuştu. Ardından Samsung konuyla ilgili resmi açıklamasında, Note 7 üretimini durdurma kararı alarak kullanıcılardan cihazlarını kapatmalarını istemişti. Samsung’un Türkiye internet sitesinde de kullanıcıların telefonları kullanmayı bırakıp en yakın yetkili bayiiye götürmeleri tavsiye edildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.