Android Nougat 7.1 için ilk önizleme yayınlandı

Android Nougat 7.1 için ilk önizleme yayınlandı

Google sözünü yerine getirdi ve merakla beklenen Android Nougat 7.1 önizlemesini yayınladı. Şimdilik Android’in beta programına kaydolan Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C ve General Mobile 4G kullanıcılarının erişebileceği önizleme, Kasım’da seçili diğer cihazlar için de kullanılabilir olacak ve Aralık ayında son sürümüne kavuşacak.

Uygulama geliştiricisi olmayan kullanıcıların da yükleyebileceği önizleme, yine de en çok geliştiricilerin işine yarayacak gibi gözüküyor. Profesyonel fotoğraf çekimleri için pozlama kontrolü, beyaz dengesi, otomatik odaklama kilidi gibi özellikler ile mavi ışığı azaltan mod ve bildirim panelini parmak okuyucusu ile açıp kapatabilme dikkat çekiyor. Geliştirici kısmında ise, Daydream VR desteğinin yanısıra, Google Pixel telefonlarına uyum sağlayacak uygulama kısayolları ve dairesel uygulama ikonları oluşturabilme gibi özellikler karşımıza çıkıyor.

Klavye geliştiriciler ise, klavyelere sticker, animasyonlu GIF’ler ve başka resimler ekleyebilecek. Uygulamalar artık kullanıcıları doğrudan Ayarlar ekranına yönlendirip kullanılmayan dosyaların rahatlıkla silinebilmesini ve boş alan açılmasını sağlayacak.

Türkiye’de henüz resmi olarak Nexus ve Pixel cihazları satılmadığı için geriye bir tek önizlemenin geldiği General Mobile 4G kalıyor. Android Beta programına kayıtlı olan kullanıcılar güncellemeyi kablosuz bağlantı üzerinden indirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.