Instagram canlı yayın özelliğini test etmeye başladı

Instagram canlı yayın özelliğini test etmeye başladı

Facebook’un aynı platformdaki başarısının ardından Instagram da canlı yayın özelliğini kullanıcılarına getirmek üzere test ediyor. Şimdilik sadece Rusya’da bu yeni özelliği denediği görülen Instagram, Snapchat’ten esinlenerek kullanıma sunduğu hikayeler özelliğinden sonra Periscope, YouTube ve Facebook’un izinden gidiyor.

instagram live video

Basına sızan ekran görüntülerinden uygulamanın kamera arayüzünde bulunan “Go Insta!” butonuna basıldıktan sonra canlı yayın yapmaya başlanabildiği görülüyor. Kullanıcıların canlı yayınları ise hikayeler kısmında “Live” ikonu ile gösteriliyor. Uygulama canlı video özelliğini dünya genelinde sunmaya karar verirse bunun için en iyi yerin çıktığı günden beri güncellemelerle geliştirilen hikayeler özelliği olduğunun farkında. Geçtiğimiz günlerde Instagram tarafından yapılan açıklamada hikayelerin bundan böyle keşfet sekmesinde de gösterileceği duyurulmuştu.

facebook live video

Instagram sahibi Facebook, Periscope ve Meerkat’ın geniş kitlelere ulaştırdığı canlı yayın yapabilme özelliğini Ocak ayında kullanıcılarına getirmişti. Meerkat, Periscope’un gölgesinde kalmaya daha fazla dayanamayarak App Store’dan kalkmıştı. Facebook Live rağbet gören kullanımıyla ilgi çekerken, Facebook bu sefer sahibi olduğu popüler fotoğraf paylaşım uygulamasına aynı özelliği getirmeye çalışıyor. Ancak bu aşamada özelliğin test edilmekten çıkıp geniş çapta kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.