Su siparişi uygulaması BiSU, Sankonline liderliğinde yatırım aldı!

Su siparişi uygulaması BiSU, Sankonline liderliğinde yatırım aldı!

Mobil uygulamalarıyla damacana su siparişi vermeyi sağlayan BiSU, Sankonline ve 500 Istanbul'dan yatırım aldı.

Ekim 2015'te aktif hizmet vermeye başlayan BiSU, kolayca (damacana) su siparişi vermenizi sağlayan bir uygulama. Mevcut veya yeni bir su satıcısından sipariş vermeyi kolaylaştıran girişim, geçtiğimiz 1 yıl içinde randevulu sipariş ve mobil ödeme özelliğiyle önemli gelişmelere imza atmıştı. Bu yatırım haberi de BiSU'nun yeni özellikleriyle dikkat çeken bir büyüme yakaladığını gösteriyor.

BiSU kurucu ekibinden Murat Kaan Bilici'den aldığımız bilgilere göre; Sankonline liderliğinde gerçekleşen yatırıma 500 Istanbul da katılmış. İki yatırımcı toplamda BiSU hisselerinden yüzde 17'lik pay almış ve azınlık yatırımcı olarak BiSU'yu desteklemeye başlamış.

Rakamlarla BiSU

Murat Kaan Bilici, şimdilik İstanbul ve Ankara'da hizmet verdiklerini ama yakında İzmir ve Bursa başta olmak diğer illere de açılacaklarını paylaşıyor. Şu anda yaklaşık 150 bin abonesi bulunan BiSU, günde 2 binin üzerine siparişe aracılık ediyor. Sadece 19 litrelik pet damacana değil, BiSU ile satıcıların portföyündeki farklı ürünler sipariş edilebiliyor. Kullanıcılar marka, PH değeri veya ambalaj tipine göre seçim yapabiliyor.

İstanbul'da aylık damacana su ihtiyacının 12 milyon adet olduğunu paylaşan IT ekibi lideri Utku Yaman da, yeni abonelik özelliğini şöyle özetliyor;

Artık BiSU ile mevcut marka aboneliği belirterek veya seçilen markalardan abonelik oluşturarak, istenilen saat için sipariş vermek mümkün. Türkiye'nin en bilindik su markalarından sipariş verebildiğiniz uygulamada seçili markalarda mobil telefon üzerinden kredi kartı ile ödeme de yapılabiliyor. Ayrıca popüler alışveriş uygulaması olan Hopi ile de entegrasyon gerçekleştirdik.

Türkiye'de su siparişi işini web üzerinden yapmayı başaran bir girişim sanırım çıkmadı. Fakat mobilde BiSU'nun bu direnci kırdığını söylemek mümkün ve görünen o ki bu alandaki büyümesini de sürdürmeye kararlı. Tabi ilerleyen süreçte rekabet gerçeğiyle yüzleşmesinin mümkün olduğunu da söyleyebiliriz.

2015'teki favori uygulamalarımız arasında yer alan BiSU uygulamasını App Store veya Google Play'den indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.