Webrazzi ekibinin 2015 yılı favori mobil uygulamaları

Webrazzi ekibinin 2015 yılı favori mobil uygulamaları

2015'te çok sayıda yeni uygulama denedik ve bu uygulamaların pek azı yıl sonunda hala akıllı telefonlarımızda. Yıl içinde yayınlanan ve hala zevkle kullandığımız uygulamaların kısa bir derlemesi şu şekilde:

Bisu damacana su siparisi

BiSu

Android ve iOS uygulamalarıyla akıllı telefonunuz üzerinden su siparişinizi vermenizi sağlayan uygulama, yıllardır hemen herkesin düşündüğü fikri başarılı bir şekilde hayata geçirdi.

Bundle-haber-app

Bundle

Türkiye'de geliştirilen  en iyi mobil haber okuma uygulamalarından biri olan Bundle'ın Android ve iOS uygulamaları aracılığıyla her ay dört milyondan fazla haber okunuyor.

Eve

Kadınların menstrüasyon döngüsünü takip edebilecekleri ve PMS sürecini izleyip, kayıt altına alabilecekleri en iyi ücretsiz uygulamalardan biri. Alternatif olarak bilimsel bir çalışmanın ürünü olan Clue da denenebilir.

getir ana

Getir

Geçtiğimiz Temmuz ayında faaliyete başlayan Getir, hızlı bir şekilde hayatımıza girip, kalıcı olmayı başarabilen uygulamalarda biri haline geldi. Android ve iOS'te kullanabilirsiniz.

google photos

Google Photos

Google'ın yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme ve depolama uygulaması paylaşım yapmayı da kolaylaştırıyor.  Android ve iOS uygulamaları fotoğraf ve videolarınızı otomatikman yedekleyip, senkronize ediyor.

Hopi

TV reklamlardan perakende mağazalarına hemen her yerde karşımıza çıktığı için Hopi'ye ilk etapta pek ısınamadığımızı itiraf edelim. Ancak uygulamayı bir süre denedikten sonra bir alışverişçiye sağladığı fayda inkar edilemez. Geliştirilmeye devam eden Hopi'nin bu yıl iyi bir başlangıç yaptığı ve online-offline perakende alanında mobilde yapılan en iyi inovasyonlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Hopper

Satın almayı planladığınız seyahat biletini gerçekten uygun fiyata alıp almadığınızdan emin değilseniz Hopper, size fiyatlar düştüğünde haber veriyor. Esnek günler içinde en iyi fiyatı buluyor ve yolculuk için en hesaplı zamanı tavsiye ediyor.

izci-poster

İzci 

İstanbul'un tarih, kültür ve sanata dair izlerini haritalayan Android ve iOS uygulaması, şehri yeniden keşfetmek isteyen gezginler için olmazsa olmazlardan biri.

Kapgel uygulamasi

Kapgel

Kahveden çiçeğe, lostradan kitaba ve modaya binlerce ürün ve hizmeti kapınıza getiriyor. Kapgel'in iOS ve Android uygulamaları, her an herhangi bir ihtiyaç için kullanıma hazır bekliyor.

Pause 

Monument Valley'nin yapımcısı ustwo imzalı Pause, kullanımı oldukça kolay bir dinlenme ve meditasyon uygulaması. Yoğun günde kısa bir mola verip, gücünü toplamak isteyenler için ideal.

Pay It Forward (PIF)

X için Tinder uygulamaları arasında bir adım öne çıkan PIF, girişimciler ve iş ağını genişletmek isteyen hemen herkesin hayatını kolaylaştırıyor.  Android ve iOS uygulaması konum tabanlı olarak etrafınızda girişimcilikle ilgili kişileri listeliyor ve dilerseniz onlarla bağlantıya geçmenizi sağlıyor.

periscope

Periscope

Twitter'ın bu yıl yayınladığı canlı yayın uygulamasını tarife gerek olmayabilir. Uygulama kısa sürede yayıncıların olmazsa olmazlarından biri haline geldi.

Recontact İstanbul

Istanbul sokaklarında çekilen gizli kamera görüntüleri üzerinden ‘şüpheliyi’ bulmanızı bekleyen oyun, etkileyici müzik ve kurgusuyla oynamaya devam etmemizi sağladı.

ShareTheMeal 

Birleşmiş Milletler WFP imzalı uygulama, ihtiyacı olan bir çocuğa yemek bağışı yapmanızı sağlıyor.

Slash

Arama motoru gibi çalışan akıllı klavye uygulaması, bir klavyeden çok daha fazlasını sunuyor.

spark

Spark 

Bugüne kadar iyi bir e-posta client'ı arayan ancak bulamayanlar için yeterince kullanımı kolay, yeterince akıllı ve yeterince karmaşık bir uygulama. Tüm e-posta hesaplarınızı tek elden yönetmenizi sağlayan Spark, ileri kişiselleştirme özellikleri sayesinde bir adım öne çıkıyor. Yalnızca iOS için yayınlanmış olması eksiklerinden biri.

Startup Jobs

AngelList girişimlerin iş ilanlarını takip etmek için en popüler destinasyonlardan biri. Bu yıl iş ilanlarını ayırarak Startup Jobs'ı ayrı bir uygulama olarak yayınlayan AngelList'in uygulaması iş ilanlarını Tinder benzeri sürükleme yöntemiyle takip etmenizi sağlıyor. Uygulama Startup Jobs'ın web'dki orijinal versiyonuna göre zayıf kalsa da kullanışlı.

Tazedirekt 

Organik marketleri şehirdeki neredeyse tüm adreslerden erişilebilir hale getiren Tazedirekt, başta vakit tasarrufu sağlamasıyla kullanıcılarını büyük bir zahmetten kurtardı.

thefork2

TheFork

Trip Advisor'ın online restoran rezervasyon uygulaması The Fork, bu yıl Türkiye'ye açıldı ve kısa sürede çok sayıda restoranı kapsamına aldı. Uygulamanın gerçek zamanlı olarak yer bulabilme özelliği ve sunduğu indirimler kalıcı olabilmesini sağladı.

Voscreen

İngilizce video izleme pratiğini kolay ve keyifli bir hale getiriyor. Eğlenirken öğreniyorsunuz kulağa klişe de gelse Voscreen için doğru bir niteleme.

Wondr

Twitter'ın takip edilenden takip edene olmak üzere çoğunlukla tek yönlü gerçekleşen iletişim akışını iOS ve Android uygulamalarıyla tersine çeviriyor. Twitter takipçileriniz açtığınız oturuma anonim katılıp size sorularını yöneltiyor.

Workflow

iPhone ve Apple Watch için geliştirilen verimlilik uygulaması, her gün düzenli yaptığınızı şeyleri otomatik hale getirmek için kullandığınız uygulamalar ve yaptığınız aktiviteleriniz arasında bağlantı sağlıyor.

Listemize siz de tavsiyelerinizle katkıda bulunabilirisiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.