Pay It Forward, Tinder modeliyle girişimcilere yeni bağlantıların kapısını açıyor

Pay It Forward, Tinder modeliyle girişimcilere yeni bağlantıların kapısını açıyor

PIF (Pay It Forward) (Android, iOS) adlı uygulama Tinder benzeri bir modelle farklı alanlarda yeni insanların birbiriyle tanışmasına aracılık etmeyi hedefliyor. İlk olarak da girişimcileri yeni bağlantıların kapısını açıyor.

TechCrunch Disrupt San Francisco'da tanıtılan uygulama şu anda Startups (Girişimler) kategorisiyle yayında. Konum tabanlı olarak çevrenizdeki girişimcilikle ilgili kişileri görmenizi sağlıyor.

Tinder'da olduğu gibi her iki tarafında haberleşmek istemesi durumunda iletişim kuruluyor ve uygulama içi mesajlaşma başlıyor.

'Pay it Forward'

pif-tinderUygulamanın farklı bir özeliği girişimcilerin karşılıklı onay olmadan da bir başkasıyla iletişime izin vermesi. Uygulamaya ismini veren bu özelliğin ne kadar tercih edileceği bilinmese de FIY, araya dengeleyici bir detay ekliyor. Bu hakkı elde etmek isteyen kişinin başka birinden gelen teklifi kabul etmesi gerekiyor.

Uygulamanın mantığını sevdiğimi söyleyebilirim ancak girişte Facebook Connect'i tercih etmesi işi profesyonellikten biraz uzaklaştırıyor. Linkedin'in dahi yeni bağlantılara ulaşma anlamında yeterliliği tartışmalıyken, Facebook çevrelerinin bu konuda ne kadar faydalı olacağı ciddi bir tartışma konusu.

Şimdilik uygulamada Türkiye'den bir kaç kişi görebildim. Yatırımcılarımız ve deneyimli girişim danışmanları ne kadar rağbet gösterir bilmiyorum ama olası bir kahve şansını yakalamak için indirmenizi (Android, iOS) tavsiye edebilirim. Ayrıca yurt dışında da yeni bağlantılar için faydalı bir uygulama olacağı söylenebilir.

Son bir not olarak uygulama içinden PIF'in kurucu ortaklarından Michael Cho ile mesajlaşabileceğinizi de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.