BiSU: Damacana su siparişi işini çözen mobil uygulama

BiSU: Damacana su siparişi işini çözen mobil uygulama

İnternetten damacana su siparişi işi (ben dahil) bir çok kişinin gelmiştir ama yıllardır bu işi sağlıklı bir şekilde hayata geçiren bir girişim görememiştik. Ta ki BiSU ile tanışana kadar.

Ozan Alptekin ve Ergin Üner tarafından hayata geçirilen BiSU, Android ve iOS uygulamalarıyla akıllı telefonunuz üzerinden su siparişinizi vermenizi sağlıyor. Bayiye kayıtlı cep telefonu numaranızı tanıyan sistem hemen aboneliğinizi gösteriyor ve hızlıca sipariş verebiliyorsunuz. Verdiğiniz bir siparişi de tekrarlayabiliyorsunuz.

BiSu uygulamasında şu anda 20 farklı su şirketi yer alıyor. Mevcut aboneliğinizin yanısıra diğer markaların fırsatlarını da görebiliyor ve yeni fırsatlardan faydalanma imkanınız oluyor.

Damacana su siparisi bisu

Şimdilik sadece kapıda ödeme seçeneği sunan BiSu'nun ileri dönük sipariş verebilme gib önemli bir özellik de sunuyor. TEB Melek yatırım ağı üyesi M. Murat Kocaağa ve Cem Ceyhan’ın bireysel yatırımlarını alan girişim kredi kartıyla (mobil) ödeme ve Apple Watch uygulaması üzerinde çalışıyor. Bunlara ek olarak bir de akıllı sipariş butonu geliştirmeyi planlıyor.

Girişimcilerimiz 2015’in Mart ayında fikrin ortaya çıkmasının ardından 8 kişilik bir yazılımcı ekip (Appcent) tarafından 4 ayda test edilebilir seviyeye ulaşmış. Ağustos ayı boyunca yaklaşık 250 kişilik bir kullanıcı grubuyla gerçek test yapılıp küçük sorunlar çözülmüş. 6 Eylül itibariyle de aktif olarak kullanıma açılmış.

İstanbul'un damacana su ihtiyacı aylık 12 milyon

BiSU ekibinden Kaan Bilici, ilk olarak İstanbul'da hizmet vermeye başladıklarını belirtiyor ve İstanbul'un aylık su ihtiyacının 12 milyon damacana olduğunu paylaşıyor. Önümüzdeki 2,5 sene sonunda hanelerdeki ambalajlı su tüketiminin yüzde 7’sini karşılamayı hedeflediklerini de ekliyor.

Bir haftadan gibi bir sürede 1000'den fazla üyeye ulaşan BiSu, müşteriler için herhangi bir ek masraf getirmiyor. Şu and su şirketlerinden komisyon alarak gelir elde ediyor ve sunduğu kolaylıkla pazarın çapını genişletmek istiyor.

Ankara'ya ve İzmir'e de açılmayı planlayan BiSU, halen geleneksel tarzad ilerleyen bir pazara rekabetsiz bir ortadamda girdiği için oldukça şanslı. Ama hangi ivmeyle büyüyeceğini ve yeni rakiplerin pazara girip girmeyeceğini önümüzdeki aylarda göreceğiz. Hatırlarsanız 2013'te E-damacana.com'u tanıtmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.