Amazon Echo cihazına sahip kişiler Amazon'u daha fazla kullanıyor

Amazon Echo cihazına sahip kişiler Amazon'u daha fazla kullanıyor

amazon-echo-alexa-ailesiAmazon Echo'nun asıl amacının ne olduğunu bilmiyoruz ama en azından amaçlarından birinin Amazon üzerindeki satışları artırmak olduğunu tahmin edebiliyoruz. Techcrunch'ın haberine göre NPD Group tarafından yapılan bir araştırma bu gelişmeyi onaylar nitelikte. Amazon üyelerinden Echo sahibi olanlar Amazon'u, Echo sahibi olmadan önce kullandıklarından neredeyse %10 daha fazla kullanmaya başlamış.

NPD Group'un bir başka paylaştığı bilgi ise Amazon'un toplam geliri üzerinde yapılan analiz sonucunda ortaya çıkmış. Şu anda yapılan incelemeye göre alışverişlerin yaklaşık %6'sı Echo kullanıcıları tarafından yapılıyor. BusinesInsider'ın geçtiğimiz aylarda verdiği bilgilere göre yaklaşık 1.6 milyon Amazon kullanıcısının olduğu tahmin ediliyor. (Bazı kaynaklar 3 milyondan fazla olduğu görüşünde.) Amazon'un bu akıllı asistanının ilk sınavı oldukça başarılı geçtiğini söyleyebiliriz.

Echo tabi ki sadece bir sipariş asistanı değil. Şu anda 1.000'den fazla uygulaması (başka bir deyişle yeteneği) bulunuyor ve bu yetenekleri gün geçtikçe katlanıyor. Echo marketi için siz de uygulamanızı geliştirebilir ve Echo'yu daha fonksiyonel yapabilirsiniz.

Bu akıllı asistan hem bir yandan Amazon alışverişleriniz için fayda sağlarken bir yandan da kişisel asistanınız olarak evinizde bulunuyor. Akıllı ev sisteminizi kontrol etmekten tutun da size kitap/gazete okumaya kadar bir çok farklı işe yarıyor. Önümüzdeki dönemlerde evinizdeki sohbet arkadaşınız olacağını da söyleyebiliriz. Çünkü her geçen gün daha fazla akıllanıyor. Yapay zeka alanında Google, Facebook, Apple üçlüsü dışında Amazon'un da yarışı bırakmadığını çok net söyleyebiliriz. Geliştirdiği robot teknolojileri ile beraber aslında ciddi oyunculardan biri olacağı da aşikar.

Şimdilik durumun nasıl olduğunu Mr. Robot dizisindeki ajanın ev hayatından gözlemleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.